По прочутия карстов ръб Кончето

Виж снимките

Бели скални стени се издигат шеметно към синьото небе от вековните мурови гори на Пирин, събирайки се във феноменален карстов ръб прорязващ облаците! Заобиколен от гиганти високи близо трихиляди метра, от него се разкриват спиращи дъха гледки! Елате с ТрекМания на запомнящо се приключение в една от най-красивите планини у нас, преминете по фантастичното Конче и се насладете на неповторимия Пирин!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за района на хижа Вихрен. Оттук пътеката ни започва стръмно да се изкачва през клековите полета над хижата и след около час излизаме на алпийските поляни по връх Вихрен. Започваме да подсичаме върха и достигаме циркуса Казана и почиваме под шеметната Северна стена на Вихрен. След още около час достигаме седловината Премката и оттук започва интересната част от прехода! Първата ни цел е връх Кутело висок 2908 метра. От него не само ще се радваме на страхотни гледки към най-високия връх в Пирин – Вихрен, но и ще обхванем с поглед ръбът, по който ни предстои да преминем и адреналинът ни започва да се покачва! Предстои ни да преминем по прочутият карстов връх Кончето! През него ще достигнем до заслон Кончето и връх Бански Суходол. Правим почивка, хапваме и правим снимки. Време е да започнем връщането си към Премката. Оттам започва спускането към мястото за среща с транспорта. Отпътуваме за София и разбира се по пътя ще се отбием в изпитано заведение за заслужена почерпка. Пристигане в София около 21:00 часа.

  Денивелация (+): 1200 м. Денивелация (-): 1200 м. Разстояние: 15 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече