За нас

ТрекМания

сбъдни своите върхове!

ТрекМания е създадена в началото на 2017 година от запалени приключенци, запалени планинари и верни приятели. Повече от 10 години сме професионални планински водачи и това, което ни сплотява е нашата обща страст – планините и приключенията! Всичките ни програми са създадени с много внимание към клиента и разбиране на природата, за да ви предадем нашата страст към планините и да разпалим искрата на приключението в очите ви. Вярваме, че ще продължим да изненадваме приятно тези от вас, които ни познават и че ще спечелим доверието на всички, с които споделените ни приключения предстои да ни срещнат.

Нашата визия

Членовете на нашия екип създават планински пътувания и подготвят изкачвания на върхове в България и по света от повече от 7 години. Водим групи по върхове и маршути и комбинираме дестинации дълго преди те да станат популярни и да започнат да се предлагат масово у нас. Нашият приключенски дух винаги ни е стимулирал да преминаваме по нестандартни маршрути, към отдалечени или рядко посещавани върхове и да водим тези, които ни се доверяват до диви или нестандартни дестинации. И тъй като планината винаги е безкомпромисна, ние също не търпим компромиси относно качеството или безопастността! Това, което обединява разнообразната ни програма е:

  • Нестандартен поглед към традиционните маршрути и търсене на диви и интересни планини и върхове. При нас винаги ще намерите нови маршрути или дестинации, които никой все още не предлага на масовия пазар.
  • Позициониране на маршрутите в най-подходящия сезон. Дългогодишният ни опит в планината ни позволява да изберем период, в който тя ще е най-благосклонна към нас.
  • Максимално отговорно пребиваване в планината.
  • Професионални квалифицирани планински водачи със сериозно отношение към безопастността на клиента.
  • Максимално комфортно пътуване и нощуване! Без нощни пътувания или нощуване на палатки (освен ако планината не го налага). Изкачването в планините изисква да сте добре отпочинали, а пътуването трябва да удоволствие!

 

Лиценз на туроператор
Застрахователна полица на туроператор

Екип

Емил Енчев
Професионален планински водач, организатор на пътешествията и съосновател на ТрекМания

 

Емо е сертифициран планински водач и води групи по върховете на България и Света от повече от 10 години. Освен многобройните изкачвания из нашите планини през всички сезони, той е водил многократно изкачвания до Килиманджаро, Елбрус, Мон Блан и Атласките планини в Мароко. Водил е групи до Арарат, Ерджиес, Исландия, Алпите (във Франция, Швейцария, Австрия и Германия), Пиренеите, Доломитите, Юлийските Алпи, Татрите, планините на архипелаците на Канарските острови, Мадейра, Азорските острови, Кабо Верде и Реюнион. Има солиден опит в планините на Фарьорските острови, Швеция и Норвегия. Негова слабост са планините на Балканите и като специалист по тях има изкачвания на най-високите върхове в Гърция, Черна гора, Хърватска, Румъния, Сърбия, Албания, Македония и Босна и Херцеговина.
Емо е нашият „Специалист сладкарници и Сръбски кръчми” и винаги може да ви отведе до най-добрата сладкарница в района.

Венцислав Милушев
Професионален планински водач и съосновател на ТрекМания

 

Венци е сертифициран планински водач и води групи по върховете на България и Света от повече от 8 години. Освен многобройните изкачвания из нашите планини през всички сезони, той е водил многократно изкачвания до Мон Блан и Гросглокнер. Има десетки изкачвания с групи в Юлийските алпи, Доломитите, Швейцарските алпи, Германските и Австрийските алпи, в планините на Гърция, Черна гора и Косово. Имаопит и в Хималаите и Атласките планини. Любими са му атрактивните алпийски изкачвания, техничните траверси, трудните терени, леденото катерене и зимните преходи. 
Венци е Ваш доверен съюзник за изкачване на всякакви върхове във всякакви метеорологични условия!

Ивайло Ненов
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Иво е сертифициран планински водач и води групи по върховете на България и Света от близо 6 години. Освен многобройните изкачвания във високите ни планини през всички сезони той има изкачвания на Мон Блан, Матерхорн, Гросглокнер, Ортлер и още много върхове в Италианските, Френските, Немските, Австрийските и Швейцарските Алпи като на повечето от тях е водач.
Негова слабост са техничните изкачвания, скалното и леденото катерене.

Иво е отдаден хижар на хижа Камен дел и благодарение на него и неговите колеги хижата е пример за подражание!

Цветомир Гецов
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Цецо е сертифициран планински водач и единственият ловец-вегетарианец от Врачанско! И въпреки че работи на компютър през седмицата, събота и неделя навлича своя "планинския костюм" и се превръща в супермен :) Цецо винаги може да ви разкаже по нещо от неизчерпаемия си запас от информация за растенията и животните. Познанията му за Българските планини също са обширни а дългогодишния му опит като планинар му позволяват да ви помогне във всяка ситуация!

Цецо има богат опит из планините на България и Балканите! 

Веска Белова
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Веси е сертифициран планински водач и нежната част от Екипа на ТрекМания :) Не се заблуждавайте обаче - Веси е запален катерач, обича трудните маршрути, къмпингуването и дивите преходи! Веси е винаги усмихната независимо дали катери, кара колело или ви води някъде из планинските дебри на България.

Веси познава отлично Родопите, където е буквално като у дома си, но също може да я срещнете из останалите Български планини или планините на Балканите.

Станислав Попкостадинов
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Стаси е сертифициран планински водач и най-младият член на екипа на ТрекМания, но с доста дълъг опит в планините. Той може да ви накара да се чувствате у дома си, както в родния му Пирин, така и във всяка една друга планина, даряващ от своето спокойствие на всички. Той успява да направи дори най-мъгливите участъци и тежки снегове приятни и увлекателни арени за допир с планината. А опитът му в чужбина му дава още една добра увереност за опознаване на нови посоки и пътеки.

Георги Блъсков
Професионален планински водач в ТрекМания

Георги е сертифициран планински водач, пътешественик и естествоизпитател по призвание с уклон към изобразителното изкуство и дърворезбата. Желанието за изследване и опознаване на природата го отвежда в планината още в много ранна възраст. Искрено се наслаждава на придвижването по трудни терени и познава както ниските, така и високи планини на България и Балканите, а и природните им характеристики. Със сигурност няма да изпуснете нито едно интересно земноводно в неговата компания.

Теодор Георгиев
Професионален планински водач в ТрекМания

Теодор е сертифициран планински водач, любител на предизвикателствата, книгите и домашно приготвената храна. Интересува се от устойчиво развитие, история и нови технологии. Наслаждава се на дълги преходи и маратони. Теодор има вроден копнеж към нововъведенията, подобряващи живота на хората. Неговото любимо хоби е пчеларството и той с радост би споделил любопитни факти за медоносните и опрашващи насекоми.

Петър Петров
Професионален планински водач в ТрекМания

Петър е професионален планински водач в на екипа на Трек Мания. Спокоен и свободолюбив Петър обикаля планините още от дете и вече може да се каже, че природата му е като втори дом. Целта му във всеки преход е да намери онова тихо и красиво местенце, което да те зареди с хубави емоции и спомени. Любителски се занимава с видеозаснемане и монтаж така че при взаимен интерес може да излезе някое видео на прехода ви. Също така ако са ви интересни екзистенциалните теми и въпроси ще намерите добър партньор в негово лице да споделите гледните си точки. А пък ако си падате по нещо по-материално като например някое вкусно мезенце с радост ще откриете, че Петър е винаги зареден и готов да сподели нещо блажно.

Петър Станчев
Професионален планински водач в ТрекМания

Петър е професионален планински водач в на екипа на ТрекМания. Обича планината от малък и с планинското водене преоткрива тази си страст и заразява и други с нея. Вярва дълбоко в облагородяващия потенциал за човека при общуване с природата и спътниците му в планините винаги отнасят вкъщи разбирането за това колко е важно да пазим майката природа.

Чувства се еднакво добре по високите върхове и дълбоко в гората. Житейският му път го е отвел през далечни океани и морета по вулканите и джунглите на Мексико, Гватемала и Куба, както и планините на Обединеното кралство и Алпите. Любовта му към балканските чукари обаче остава непокътната, като последното му увлечение са дивите Албански планини.

 

Стефани Циканделова

Стефани е сертифициран планински водач. Обича да запечатва красивите планински гледки, така че преходите с нея задължително завършват с много общи снимки и видео, което да накара всички приятели да ти завидят! Раното ставане не я плаши - не би пропуснала възможност за изгрев от високо, така че препоръчваме да заредиш челника ти преди следващото приключение. Пъпът й е хвърлен в полите на Беласица, но пък лютият македонски характер се смекчава веднага при срещата с хижарски котки, мекиците с пудра захар за закуска и не на последно място - когато започне да разказва за произхода на имената на върхове, реки, езера и още ... 

Атанас Дочев
Професионален планински водач в ТрекМания

Атанас е с разнообразен опит в туристическия бранш и планинските приключения. От малък се увлича по пътувания, планински спортове, фотография, и опознаване на близки и далечни култури, което естествено го отвежда до професията на планински водач, обединяваща всичките му интереси по най-добрия начин

Обича да изучава чрез пътувания и книги културата и природата на Балканите, които счита за един от най-интересните региони за пътешествия и планински приключения, и с радост ще ви сподели опита си и всичко което знае за всяка една държава от региона.

Любомир Младенов

Родителите на Любомир го  "мъканат" от 3
годишен  в планината. На 5 годишна възраст за първи път се е качил на
ски (и не слиза и до ден днешен)...
Любо е сертифициран планински водач и екскурзовод и води групи в
България и чужбина. Членува в АПХ и UIMLA. Ски учител клас C и член в
международната организация на професионалните ски учители ISIA. Има
опит като водач и ски учител в Хималаи, Анди, Кавказ, Алпи и  други
планини в Азия и Африка.

Десислава Иванова

Родена и израснала в София, Деси от ранна детска възраст прекарва често време в планината Витоша със своите родители. Истинската си любов към планинарството, ските и скалното катерене открива като студент в Национална спортна академия и от тогава (близо 20 години) не спира да се занимава с това активно. Страстта ѝ е да споделя опита си и изключителните преживявания в планината с хора, затова и професионално работи като сноуборд и ски (ISIA) учител, екскурзовод и планински водач.

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече