За нас

ТрекМания

сбъдни своите върхове!

ТрекМания е създадена в началото на 2017 година от запалени приключенци, запалени планинари и верни приятели. Повече от 10 години сме професионални планински водачи и това, което ни сплотява е нашата обща страст – планините и приключенията! Всичките ни програми са създадени с много внимание към клиента и разбиране на природата, за да ви предадем нашата страст към планините и да разпалим искрата на приключението в очите ви. Вярваме, че ще продължим да изненадваме приятно тези от вас, които ни познават и че ще спечелим доверието на всички, с които споделените ни приключения предстои да ни срещнат.

Нашата визия

Членовете на нашия екип създават планински пътувания и подготвят изкачвания на върхове в България и по света от повече от 7 години. Водим групи по върхове и маршути и комбинираме дестинации дълго преди те да станат популярни и да започнат да се предлагат масово у нас. Нашият приключенски дух винаги ни е стимулирал да преминаваме по нестандартни маршрути, към отдалечени или рядко посещавани върхове и да водим тези, които ни се доверяват до диви или нестандартни дестинации. И тъй като планината винаги е безкомпромисна, ние също не търпим компромиси относно качеството или безопастността! Това, което обединява разнообразната ни програма е:

  • Нестандартен поглед към традиционните маршрути и търсене на диви и интересни планини и върхове. При нас винаги ще намерите нови маршрути или дестинации, които никой все още не предлага на масовия пазар.
  • Позициониране на маршрутите в най-подходящия сезон. Дългогодишният ни опит в планината ни позволява да изберем период, в който тя ще е най-благосклонна към нас.
  • Максимално отговорно пребиваване в планината.
  • Професионални квалифицирани планински водачи със сериозно отношение към безопастността на клиента.
  • Максимално комфортно пътуване и нощуване! Без нощни пътувания или нощуване на палатки (освен ако планината не го налага). Изкачването в планините изисква да сте добре отпочинали, а пътуването трябва да удоволствие!

 

Лиценз на туроператор
Застрахователна полица на туроператор

Екип

Емил Енчев
Професионален планински водач, организатор на пътешествията и съосновател на ТрекМания

 

Емо е сертифициран планински водач и води групи по върховете на България и Света от повече от 10 години. Освен многобройните изкачвания из нашите планини през всички сезони, той е водил многократно изкачвания до Килиманджаро, Елбрус, Мон Блан и Атласките планини в Мароко. Водил е групи до Арарат, Ерджиес, Исландия, Алпите (във Франция, Швейцария, Австрия и Германия), Пиренеите, Доломитите, Юлийските Алпи, Татрите, планините на архипелаците на Канарските острови, Мадейра, Азорските острови, Кабо Верде и Реюнион. Има солиден опит в планините на Фарьорските острови, Швеция и Норвегия. Негова слабост са планините на Балканите и като специалист по тях има изкачвания на най-високите върхове в Гърция, Черна гора, Хърватска, Румъния, Сърбия, Албания, Македония и Босна и Херцеговина.
Емо е нашият „Специалист сладкарници и Сръбски кръчми” и винаги може да ви отведе до най-добрата сладкарница в района.

Венцислав Милушев
Професионален планински водач и съосновател на ТрекМания

 

Венци е сертифициран планински водач и води групи по върховете на България и Света от повече от 8 години. Освен многобройните изкачвания из нашите планини през всички сезони, той е водил многократно изкачвания до Мон Блан и Гросглокнер. Има десетки изкачвания с групи в Юлийските алпи, Доломитите, Швейцарските алпи, Германските и Австрийските алпи, в планините на Гърция, Черна гора и Косово. Имаопит и в Хималаите и Атласките планини. Любими са му атрактивните алпийски изкачвания, техничните траверси, трудните терени, леденото катерене и зимните преходи. 
Венци е Ваш доверен съюзник за изкачване на всякакви върхове във всякакви метеорологични условия!

Боян Дочев
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Боян е сертифициран планински водач с опит не само във всички високи български планини, но и с изкачвания във Френските Алпи, Италианските Алпи, Юлийските Алпи, Гръцките, Сръбските, Румънските и Черногорските планини. Боян е спортистът в нашия екип. Тук няма да стигне мястото, за да изброим спортните му постижения, но някои от най-впечатляващите са: София - Варна с колело за под 24 часа, Вихрен - Мусала пеша за под 24 часа, първото в историята скоростно преминаване на пешеходния маршрут Е-4, участия в десетки маратони и ултрамаратоните като СтаРа Планина 100х24 и Витоша 100. Но не се притеснявайте, че няма да може да го догоните! Боян е опитен водач, който ще ви накара да се почувствате в планината като у дома си и ще ви отведе до крайната цел независимо от физическите ви възможности. Спокойствието, което можете да намерите в погледа му може да се прехвърли на всеки и в най-предизвикателните ситуации.

Ивайло Ненов
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Иво е сертифициран планински водач и води групи по върховете на България и Света от близо 6 години. Освен многобройните изкачвания във високите ни планини през всички сезони той има изкачвания на Мон Блан, Матерхорн, Гросглокнер, Ортлер и още много върхове в Италианските, Френските, Немските, Австрийските и Швейцарските Алпи като на повечето от тях е водач.
Негова слабост са техничните изкачвания, скалното и леденото катерене.

Иво е отдаден хижар на хижа Камен дел и благодарение на него и неговите колеги хижата е пример за подражание!

Владимир Цветков
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Влади е сертифициран планински водач и учител не само по професия, но и по призвание. Това му помага с лекота да въдворява ред сред туристическите редици и да разказва увлекателно истории за многобройните места, които е посетил и по които води групи! Влади е винаги усмихнат и позитивен и винаги ще ви помогне по време на преход или да си поръчате в някоя чуждестранна кръчма с помощта на многото езици които владее :) 

По време на много прекарани в планината години като скиор и планинар Влади е натрупал сериозен опит в Българските планини, планините на Балканите, както и в Испания и Италия.

Цветомир Гецов
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Цецо е сертифициран планински водач и единственият ловец-вегетарианец от Врачанско! И въпреки че работи на компютър през седмицата, събота и неделя навлича своя "планинския костюм" и се превръща в супермен :) Цецо винаги може да ви разкаже по нещо от неизчерпаемия си запас от информация за растенията и животните. Познанията му за Българските планини също са обширни а дългогодишния му опит като планинар му позволяват да ви помогне във всяка ситуация!

Цецо има богат опит из планините на България и Балканите! 

Веска Белова
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Веси е сертифициран планински водач и нежната част от Екипа на ТрекМания :) Не се заблуждавайте обаче - Веси е запален катерач, обича трудните маршрути, къмпингуването и дивите преходи! Веси е винаги усмихната независимо дали катери, кара колело или ви води някъде из планинските дебри на България.

Веси познава отлично Родопите, където е буквално като у дома си, но също може да я срещнете из останалите Български планини или планините на Балканите.

Станислав Попкостадинов
Професионален планински водач в ТрекМания

 

Стаси е сертифициран планински водач и най-младият член на екипа на ТрекМания, но с доста дълъг опит в планините. Той може да ви накара да се чувствате у дома си, както в родния му Пирин, така и във всяка една друга планина, даряващ от своето спокойствие на всички. Той успява да направи дори най-мъгливите участъци и тежки снегове приятни и увлекателни арени за допир с планината. А опитът му в чужбина му дава още една добра увереност за опознаване на нови посоки и пътеки.

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече