Зимно изкачване на Милеви скали

Виж снимките

Отново се отправяме към една от любимите ни части на Родопите – рида Алабак и разбира се впечатляващите Милеви скали! Този път ще подходим към върха по друг маршрут и ще посетим хижа Равно Боре. Ще преминем през няколко панорамни места с великолепен изглед към долината на река Чепинска и разбира се ще достигнем връх  Милеви скали  висок 1593 метра! Не случайно се завръщаме винаги към това място – всеки видял панорамата от този връх остава зашеметен! Безкрайното море от Родопски върхове и долини, заснежените върхове на Рила и Пирин, далечната верига на Балкана и Тракийската равнина потънала в мъгли… Очаква ни едно страхотно изживяване!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:30 часа

 • 1

  Отпътуваме за южното подножие на връх Милеви скали и долината на река Чепинска. Започваме изкачването си по полегат черен път, който с плавни серпентини се изкачва към хижа Равно Боре. Тук поспираме за почивка и чай на слънчевата поляна пред хижата. Тук пътят преминава пътека и скоро се открива чудесен изглед към долината на река Чепинска и рида Къркария. Продължаваме по пътеката и не след дълго достигаме най-високата точка – 1592 метра и присядаме на напечените от слънцето скали на върха. Панорамата е великолепна! В далечината се издигат все още белите върхове на Рила и Пирин, а край нас в морето от заснежени родопски върхове ясно различаваме  Персенк, Баташки снежник, Голяма Сюткя и боровите гори на рида Алабак! Правим снимки почиваме и започваме спускането си към мястото за среща с транспорта. Отпътуваме обратно към София, като по пътя ще имаме възможност да спрем в изпитано заведение. Пристигане в София около 20:30 часа.

  Денивелация (+): 1150 м. Денивелация (-): 1150 м. Разстояние: 13 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Снегоходки по преценка на ТрекМания
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече