ЗАКРИВАНЕ СЕЗОН 2023

Виж снимките

Наближава времето да закрием сезон 2023 и да насочим поглед към идващата нова и очертаваща се доста вълнуваща 2024 година. Ще се радваме да се видим с всички с които сме скитали по планините и с които ни предстои да пътешестваме! Приготвили сме ви 4 варианта с традиционна почерпка на хижа Камен дел!
 


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 08:00 часа

 • 1

  ВАРИАНТ I (16.12-17.12.2023)

  Сборен пункт: София, паркинга пред Стадион "Васил Левски"  в 8:00 часа. Отпътуване за района на Хижа Селимица. Пешеходен преход през връх Селимица към хижа Камен дел.  Следобед ще се съберем в хижата на чаша вино, за да си видим и повеселим. Нощувка в хижа Камен дел. 

  На следващия ден ставаме и пийваме кафе. Отправяме се към Черни връх през Платото. Спускане към Бистрица или Железница спрямо условията и силите на групата.

  Цена 65 лв

 • 2

  ВАРИАНТ II (16.12.2023)

  Сборен пункт: София, паркинга пред Стадион "Васил Левски"  в 8:00 часа. Отпътуване за района на Хижа Селимица. Пешеходен преход през връх Селимица към хижа Камен дел.  Следобед ще се съберем в хижата на чаша вино, за да си видим и повеселим. Трансфер от Момина скала до София рано вечерта.

  Цена 30 лв

 • 3

  ВАРИАНТ III (16.12.2023)

  Сборен пункт: София, паркинга пред Стадион "Васил Левски"  в 13:00 часа. Отпътуваме за хижа Момина Скала. След кратък преход достигаме хижа Камен дел, където ни очаква традиционната почерпка на чаша вино и сладки приказки. Трансфер от Момина скала до София рано вечерта

  Цена 30 лв

 • 4

  ВАРИАНТ IV (17.12.2023)

  Сборен пункт: София, паркинга пред Стадион "Васил Левски"  в 8:00 часа. Отпътуване за района на Алеко. Качване на Черни връх и събиране с групата от Вариант I. Правим обща снимка и потегляме обратно към Алеко. Отпътуване към София.

  Цена 30 лв

 • 5

  Моля всеки да напише при Резервация в полето БЕЛЕЖКИ към кой от 4-те варианта иска да се присъедини!!!


Включва:

 • Планински водач
 • Транспорт
 • Застраховка
 • Нощувки (при Вариант I)

Не включва:

 • Храна и напитки

Сборен пункт: София, паркинга пред Стадион "Васил Левски"  в 8:00 часа. Отпътуване за района на

Нужна екипировка

 • Обувки – Обувките трябва да са високи, стабилни и непремокаеми с мембрана и в зависимост от терена и надморската височина може да се наложи да са с жлеб за котки
 • Осветление – В случай на по-ранно стъмване поради сезона или удължаване на прехода поради форсмажорни обстоятелства, всеки участник трябва да носи осветление – фенерче или челник. Предимствата на челника са повече и екипът на ТрекМания ви препоръчва да ползвате него. В допълнение на това осветлението ще ви е нужно и при многодневните преходи, където в част от хижите няма ток денонощно или когато за даден връх се тръгва преди изгрев.
 • Облекло за дъжд – В зависимост от прогнозите, преходът може да се осъществи във време на дъжд или снеговалеж. За да се подсигурите комфорта и да бъдете сухи по време на пътуването, всеки участник трябва да разполага с дъждобран или водонепромукаеми яке и панталон. Добре е да помислите и за дъждобран за разница, за да сте сигурни, че вещите ви ще останат сухи.
 • Раница – при еднодневните/двудневните преходи, раницата не трябва да надвишава 40 литра или 7-10 килограма. Имайте предвид, че зимата може да се наложи на разницата да се закачат щеки, снегоходки или пикел. Затова раницата трябва да разполага с достатъчно катарами и приспособления за закачане на допълнителна екипировка.
 • Съд за вода – Добре е всеки участник да разполага с поне 1,5 литра вода. Преди всеки преход водачът ще ви даде информация за това дали ще има от къде да се налее вода по време на прехода и с минимум колко вода да тръгнете. За зимата е добра идея да си носите термос вместо шише за вода. В него може да носите както топли течности, така и да служи като съд в който водата да не замръзва.
 • Храна – Добре е всеки участник да разполага с храна за прехода в зависимост от това какви хранения са включени в програмата. В допълнение съветваме винаги да имате с вас енергийни храни като шоколад, локум, тахан, мед, ядки или др.
 • Облекло подходящо за сезона и съобразено с терена и прогнозата –удобни ветро/водоустойчиви панталони за трекинг, термо бельо, полар, яке мембрана, пухенка и бъфче/балаклава. При съмнения с какво облекло да тръгнете на прехода, не се колебайте да се свържете с водача за съвет.
 • Гети и ръкавици – Зимата е задължително да имате гети и ръкавици. Обърнете внимание, че гетите се използват не само при сняг, а и при дъжд, за да опазят краката ви сухи. Също така при очаквани ниски температури или обилен дъжд/снеговалеж е добре да разполагате с повече от един чифт ръкавици. В зависимост от температурите и влажността може да комбинирате различните видове тъкавици – с мембрана, поларени, вълнени.
 • Щеки – Щеките са задължителни за всички преходи със снегоходки.
 • Медикаменти – препоръчително е всеки участник да има медикаменти за най-често срещаните здравни проблеми. В това число: фолио за оцеляване, превързочни материали, хапчета за разстройство и обезболяващи.
 • Котки, пикел, снегоходки – Във всички програми на ТрекМания, снегоходките са включени в цената и се осигуряват от фирмата. Котките и пикелите са лична екипировка, която всеки участник трябва да си набави сам. ТрекМания предлага котки и пикели под наем в ограничени количества. Ако някой участник има лични снегоходки, котки или пикел не е проблем да ги ползва.
 • Уормъри – това са химически грейки за крака или ръце, кото се продават във всички магазини за екипировка. Ако знаете, че ръцете и краката ви мръзнат бързо, добра идея е да се снабдите с няколко.
 • Канче, ножче и лъжичка/виличка – Винаги е добра идея да имате канче или чашка, както и прибори за хранене. Често по време на преходите имаме почивки-изненада за хапване и кафенце

 

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече