Върховете Камилата и Ловница

Виж снимките

Отново се отправяме към любимата на всички планинари Мальовишка долина. Този път ще поемем към заслон БАК и от там ще изкачим два от най-рядко посещаваните Рилски гиганти в района – Връх Ловница, предлагаща ни страховити гледки към сърцето на планината и долината на река Рилска и връх Камилата, носеща интересното си име, заради любопитната скална формация близо до най-високата и точка. Едно великолепно Рилско приключение търси своите ТрекМаниаци!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Отпътуване за местността Меча поляна в Мальовишката долина. След кратък преход се озоваваме пред очакващата ни хижа Мальовица. Кратка почивка за чай или кафе и потегляме към Втора тераса. Тук се отделяме от обичайния туристически поток и хващаме пътеката за заслон Бак. Първата ни цел след нго е връх Ловница. Поемаме по стръмния и но къс тревист склон, издигащ се над Белия улей и долината на река Рилска и след около час стъпваме на върха! Панорамата е зашеметяваща и правим почивка за снимки и хапване, преди отново да се отправим към заслон Бак. Оттук започва изкачването ни до връх Камилата и интересните скали, намиращи се до най-високата и точка. Тук ще се насладим на гледки в противоположна посока – връх Мальовица, Мальовишката долина и Витоша. Спускане до мястото за среща с транспорта и отпътуване към одобрена механа в подножието на планината, за да се разхладим с по бира преди да отпътуваме обратно към София.

  Денивелация (+): 1000 м. Денивелация (-): 1000 м. Разстояние: 13 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече