Връх Виден и Конявска планина

Виж снимките

Конявската планина е една от най-обзорните в западна Българи и не случайно първенецът ѝ връх Виден е получил името си. Отправяме се към най-издигнатия дял на планината – Конявския, за да изкачим най-високия ѝ връх и да направим обзорен преход по най-високите и части! Обикновено повечето посетили Виден, достигат до него с кола, но ние ще започнем от самото подножие на планина, ще преминем през, живописни махали, обзорни била и варовикови ръбове!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за подножието на Конявска планина. Маршрутът ни започва по равен път, който ни извежда от селото и не след дълго навлиза в планината. Пътят започва да се изкачва на плавни серпентини и не след дълго достига до китна махала с прекрасна гледка към Осогово и Кюстендилското поле. Гледките тепърва предстоят! Обзорните склонове, които сме избрали за изкачване до върха ще ни разкриват все повече и повече панорами, а тяхна кулминация ще е самият връх Виден. Не случайно върхът е получил името си! Панорамата от него е зашеметяваща, а при хубаво време планините, виждащи се от него трудно могат да се изброят! Правим снимки, почиваме и се отправяме към панорамна скала, от която ще започне слизането ни от планината. Спускаме се до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за София. Разбира се няма да пропуснем да посетим местно заведение и да полеем успешното изкачване!

  Денивелация (+): 850 м. Денивелация (-): 850 м. Разстояние: 14 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Времето:

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече