Връх Шаралия - есенни панорами от Пирин

Виж снимките

ТрекМания ви кани на един запомнящ се еднодневен преход до един позабравен Пирински връх! С красива мраморна снага покрита с вековни мури, остри скални ръбчета и спиращи дъха панорами към Кресненското дефиле и планините по западната ни граница... Това е връх Шаралия! Намиращ се на Синанишкото било, той се издига на 2172 метра над морето. А морето от върхове, долини и гъсти гори, които го заобикалят, са още по-впечатляващи!Елате и се уверете сами!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:15 часа

 • 1

  Отпътуваме за подножието на Пирин и районът на село Илинденци. Транспортът ни оставя малко по-навътре в планината, а ние започваме изкачването си по полегат черен път, който със серпентини набира височина. Скоро достигаме началото на векочните мурови гори покриващи склоновете на върха и напускаме пътя, зада се прехвърлим на обзорно и атрактивно скално ръбче. Оттук само по него след около час ще достигнем и най-високата кота на върха - 2172 метра! Време за снимки и почивка. В краката ни е покритото с есенни багри Кресненско дефиле, пред нас се разстилат нагънатите върхове и поляни на Осогово-Беласишката планинска редица, а над нас се издигат впечатляващите Пирински гиганти ... Идилия! Оттук започваме спускането обратно към мястото за среща с транспорта и отпътуваме за София. Разбира се по пътя ще се отбием в изпитано заведение за заслужена почерпка. Пристигане в София около 20:30 часа.

  Денивелация (+): 800 м. Денивелация (-): 800 м. Разстояние: 9 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече