Разходка до Големия камък и Овчарченския водопад

Виж снимките

Една вдъхновяваща разходка в Рила планина! Ще изкачим връх Големия камък, издигащ се над река Горица и красивия Овчаренски водопад. Ще направим още преход из вековните диви иглолистни гори на Рила, за да го достигнем и ще отпочинем на панорманите му скали. От тази част на Кабулското било ще можем да се порадваме на гледки към Витоша, Верила, Краището, както и към върховете, издигащи се около нас. За финал ще посетим еко пътеката по река Горица, която ще ни отведе до приказния Овчаренски водопад!


Описание (по дни)

    Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

  • 1

    Отпътуваме за село Овчарци. Първата ни за деня цел е скалистия и изключително обзорен връх Големия камък (1284 метра) Преминавайки през поредица от заслончета само след 2 два часа вече ще сме стъпили на най-високата му кота. Време за почивка и снимки на зашеметяващата панорама В краката ни е Дупнишкото поле, а само на ръка разстояние са Верила и Витоша! Време за почивка и снимки и се спускаме до мястото за среща с транспорта и отпътуване към изходния пункт за Овчаренския водопад. Разходка по еко пътеката до един от най-красивите водопади в Рила. В ранния следобед отпътуваме за София, но преди това ще посетим одобрена механа в подножието на планината.

    Денивелация (+): 780 м. Денивелация (-): 780 м. Разстояние: 10 км.


Включва:

- Транспорт от и до град София

- Професионален планински водач

- Планинска застраховка

Не включва:

- Лични разходи

- Храни и напитки по време на програмата

- Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече