Пролетни панорами от Милеви скали

Виж снимките

Пролетта е заляла Родопите като безпощаден прилив и цялата гора е надянала своята нова зелена премяна. Поляните са осеяни с цветя, слънцето свети все по-дълго и топли все повече, а Пиринските и Рилските върхове на хоризонта, покрити със сняг и забили горди чела в синьото небе придават на пейзажа алпийски вид! Време е да посетим любим на ТрекМания Родопски връх – Милеви скали, и да се насладим на всичките благини на пролетната планина! Очаква ни приятен преход, невероятни панорами, а за желаещите – дори малко адреналин!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за южното подножие на връх Милеви скали и долината на река Чепинска. Започваме изкачването си по полегат черен път, който с плавни серпентини се изкачва към билната част на Родопския дял Алабак. Подминаваме малка ферма и навлизаме във вековна букова гора. Тук пътят преминава в пътека и скоро се открива чудесен изглед към скалния венец на Милеви скали. Продължаваме по пътеката и не след дълго достигаме най-високата точка – 1592 метра и присядаме на напечените от слънцето скали на върха. Панорамата е великолепна! В далечината се издигат все още белите върхове на Рила и Пирин, а край нас в морето от зелени Родопски върхове ясно различаваме Персенк, Баташки снежник, Голяма Сюткя и боровите гори на рида Алабак! Правим снимки почиваме и започваме спускането си към мястото за среща с транспорта. Отпътуваме обратно към София като по пътя ще имаме възможност да спрем в изпитано местно заведение. Пристигане в София около 19:30.

   [1100,1100,16]


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече