Орловец и Петлите - по скалистите гребени на Рила

Виж снимките

Отправяме се към високата част на най-красивата трогова долина в България – Мальовишката и към скалната крепост издигаща се над нея – впечатляващите върхове на Петлите и Орловец! Ще преминем по това високо алпийско било, обградено от зашеметяващи отвеси и бездънни долини и ще стъпим на най-високата точка на връх Орловец – връх с удивителна гледка, заслужаващ напълно гордото си име!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Отпътуване за местността Меча поляна в Мальовишката долина. След кратък преход се озоваваме пред очакващата ни хижа Мальовица. Кратка почивка за чай или кафе и потегляме към Втора тераса. Продължаваме към най-високата точка на долината и по кратък но стръмен улей излизаме на превала между Еленин връх и Петлите. Оттук адреналинът ни ще се вдига постепенно с всяка изминала крачка! Опитният ни водач ще ни преведе по наглед непристъпните зъбери, за да стъпим на най-високите точки на Малък и Голям Петел, а след това и на челото на самия Орловец! Под нас се спускат Злите потоци, около нас се издигат Камилата, Злия Зъб и Ловница, на хоризонта се очертават Мальовица, Рилецкото било, Водния чал… Над всички тях извисява бялото си било Северен Пирин! Време е да потегляме към низините… Спускане до мястото за среща с транспорта и отпътуване към одобрена механа в подножието на планината, за да се разхладим с по бира преди да отпътуваме обратно към София.

  Денивелация (+): 1000 м. Денивелация (-): 1000 м. Разстояние: 12 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмат
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства

Времето:

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече