Ледена приказка край Харамията, Седемте Рилски езера и Скакавица

Виж снимките

Готови ли сте за зимни приключения? Приготвили сме ви един изключително красив и също толкова уникален преход. В северозападния дял на Рила планина цикрусът на Седемте Рилски езера носи много положителен заряд и притежава невероятен чар! Връх Харамията се издига рязко между тях и показва от неповторим ъгъл бялата шир. Този еднодневен маршрут ще ни даде възможност да се насладим на познати места по непознат начин по най-щадящия маршрут, а след това ще се спуснем към величествената долина на река Скакавица и да видим най-високия водопад в Рила – водопада Скакавица, висок цели 70 метра! 


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за Паничище. Пристигане на долна лифтова станция и правим трансфер с лифта до хижа Рилски езера. Слагаме снегоходките и потегляме към нашата най-висока цел за деня. Ще преминем през хижа Седемте езера, ще се изкачим до седловината под връх Харамията и оттам ще достигнем до връхната му точка, за да надникнем едновременно в циркуса на Чанаците и на Седемте Рилски езера. Време за почивка и при хубаво време и добра кондиция на групата ще започваме спускането си по алтернативен маршут към долината на река Скакавица и едноименната хижа. Тук ще отпочинем на топло в хижата преди да посетим най-високия водопад в планината – Скакавишкия водопад, за да започнем спускането си към мястото за среща с транспорта. Разбира се, преди да отпътуваме за София ще посетим одобрено местно заведение, за да отпразнуване този уникален преход на тази уникална дата!

  Денивелация (+): 600 м. Денивелация (-): 950 м. Разстояние: 10 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Снегоходки (по преценка на ТрекМания)
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече