Кървав камък - най-високият в българското Краище

Виж снимките

Над обширното море от планини, долини и върхове в Краището се издига един личен и обзорен връх – връх Било! Най-високият връх в планината Кървав камък се извисява на самата граница между България и Сърбия. Неговите открити и полегати била, обширни пасища и уникални панорами го правят чудесна цел за поредната незабравима разходка на ТрекМания. Ще си изкачим до най-високата кота на планината Кървав Камък – връх Било (1737 метра) и ще преминем по обзорните поляни в подножието на върха. Ще посетим още скалата Кървав камък, на която е кръстена планината и ще опознаем този толкова близък и същевременно толкова отдалечен край на България!


Описание (по дни)

    Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

  • 1

    Отпътуваме за Краището и подножието на планината Кървав камък. Изкачването ни започва от китна махала с няколко традиционни къщи. Набираме плавно височина, вървейки по черни пътища и обзорни поляни, и неусетно достигаме най-високата точка на планината – връх Било. Правим снимки, почиваме и пийваме кафе преди да се отправим към разположената наблизо скала Кървав камък. Ще научим легендите свързани с нея и ще направим снимки преди да тръгнем към мястото за среща с транспорта. Отпътуваме за София, като по пътя няма да пропуснем да спрем на изпитано заведение за по студена бира J Пристигане в София около 20:30 часа.

    Денивелация (+): 550 м. Денивелация (-): 550 м. Разстояние: 15 км.


Включва:

- Транспорт от и до град София

- Професионален планински водач

- Планинска застраховка

Не включва:

- Лични разходи

- Храни и напитки по време на програмата

- Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

 

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече