Капатник – най-южният двухилядник на Рила

Виж снимките

ТрекМания ви предизвиква с един преход в самата периферия на най-високата Балканска планина - Рила! Отправяме се на един есенен преход до Рилския красавец връх Капатник – най-южният двухилядник на Рила, прочут с главозамайващите си панорами към Пирин! Неговото уникално разположение и голямата му надморска височина ще ни дадат възможност да се любуваме на Пиринските скални гиганти само от ръка застояние! Богато обагрените от есенни цветове вековни гори ще допринесат за красотата на прехода и удовлетворението от него! Наслади се с нас на най-яката панорама към Пирин!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:30 часа

 • 1

  Отпътуваме за Предела, и оттам се отправяме към главното Рилско било. Изкачването първоначално е полегато и върви по долината на бистра планинска река. След около половин час напускаме пътя и по маркираната пътека навлизаме в гъстите гори на Южна Рила. Скоро попадаме на високопланинско пасище, от което започваме да придобиваме представа за прочутата панорамност на върха. Следва финално изкачване по обзорен рид като през цялото време пред нас ще се издигат величествените Пирински върхове. Заставаме на върха и затаяваме дъх! Цялото било на Южна Рила, море от гористи Родопски върхове, в далечината Славянка, а пред нас Пирин – от Каймакчал до връх Пирин! Панорама, нямаща аналог! Почиваме и се спускаме към мястото за среща с буса. Отпътуваме за София и разбира се по пътя ще се отбием в изпитано заведение за заслужена почерпка. Пристигане в София около 21:00 часа.

  Денивелация (+): 1150 м. Денивелация (-): 1150 м. Разстояние: 14 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече