Канарските острови - Най-доброто от Тенерифе и Ла Гомера

Виж снимките

Пътуване по поръчка                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 12:10 часа

 • 1

  Сборен пункт – Летище София, Терминал 2. Полет София – Барселона. Нощувка в Барселона.

 • 2

  Полет Барселона - Тенерифе, трансфер до Пуерто Де ла Круз и настаняване в хотел. Време за разходка и вечеря. Нощувка.

 • 3

  Закуска.  Сутринта отпътуваме за Лоро парк. Тук ще прекараме времето си до ранния следобед. Тук ще наблюдаваме представления с морски лъвове, папагали, делфини и косатки. На територията могат да се наблюдават голямо разнообразие от птици, бозайници, влечуги и богат аквариум. Следобед ще се изкачим с транспорта до високите части на вулканичния комплекс Тейде, за да посетим няколко панорамни площадки, да направим няколко кратки разходки и да се аклиматизираме. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

 • 4

  След закуска отпътуваме за най-дивите, отдалечени и потайни кътчета на планините Анага – известни още като „Свърталището на Вещиците“! Преди обяд ще достигнем селцето Шаморга и ще направим преход с зашеметяващи панорами до малък плаж, сгушен в скалите на Роке Бермехо. Ще направим обяд в малко ресторантче над един от гигантските брулени от диви вълни плажове на Таганана, а след обед ще се разходим до селцето Ел Драгуильо и по вулканичните плажове в подножието на планината. Вечерта се връщаме в хотела за вечеря и нощувка.

 • 5

  Рано сутринта отпътуваме за Национален Парк Тейде – едно от местата с най-разнообразни вулканични образувания в света! Ще посетим едни от най-емблематичните места в парка и ще научим много за вулканите. Около обяд ще се качим на лифта и ще достигнем 3500 метра, за да се насладим на спираща дъха гледка от най-високия връх в Атлантическия океан. (част от групата може да остане с децата около лифта, за да могат да слязат по всяко време, в случай, че им стане лошо, а по-тренираните ще могат да изкачат върха в рамките на 1,30 часа)  Следобед отпътуваме за подножието на гигантска стена от високи над 600 метра скали, издигащи се отвесно от океана – Лос Гигантес! Ще посрещнем залеза на тих плаж под самите скали, а след това ще посетим ресторант с великолепна морска кухня! Нощувка.

 • 6

  Сутринта ще направим морско сафари и ще се включим в тур за наблюдение на делфини и китове в подножието на скалите. Следобед ще се разходим до третия вулканичен масив на острова – Тено, ще посетим селцето Маска – кацнало на ръба на умопомрачителен каньон и посетим с кратки разходки няколко впечатляващи панорамни площадки. Вечерта отпътуваме за Лос Кристианос за вечеря и нощувка в хотел.

 • 7

  Закусваме рано и се отправяме към пристанището. Отпътуваме с ферибот за остров Ла Гомера. Акостираме в столицата на острова и веднага се впускаме в опознавателна екскурзия. Предстои ни посещение на няколко панорамни площадки и обзорни връхчета, до които ще достигнем с транспорта и с кратки преходи. Ще огледаме острова от високо от Мирадор Игуалеро, ще изкачим връх Форталеса, ще погледнем от скалите на Мериса и ще стъпим на най-високата точка на острова – връх Алто де Гарахонай. Настаняване в хотел за вечеря и нощувка.

   

 • 8

  Днес ни очаква преход из джунглите на Национален парк Гарахонай. Ще се потопим в мистичната атмосфера на прочутите гори от Лавросилва, ще видим диви каньони и величествени водопади, ще преминем през изоставени селца и градини кацнали на самите скали. Късно следобед достигаме до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за хотела за нощувка и вечеря.

 • 9

  Днес е последният ни ден на острова. След закуска ще отпътуваме към северното крайбрежие на острова, където ще изследваме дълбоките му каньони, закътани селца и плажове, а основна цел ще ни бъдат Монтана ел Капо и църквата Ермита дел Коромото с панорамната площадка Пунта дел Алкала, до които ще достигнем след два лежерни прехода. Късно следобед се връщаме до хотела, за да си стегнем багажа, за вечеря и нощувка.

 • 10

  Рано сутринта, хващаме ферибота обратно за Тенерифе и се отправяме към Гуимар. Тук е разположен музей на Тор Хайердал, интересни експозиции свързани с миграцията на човека по земята, както и прочутите Пирамиди на Гуимар. Следобед ще се настаним в столицата на острова Санта Круз и ще имаме време за разходка, посещение на музеи, шопинг или просто разпускане. Нощувка.

 • 11

  Рано сутринта – трансфер до летището и отпътуване за Барселона. Нощувка.

 • 12

  Полет за България                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Включва:

 • 11 нощувки в хотели 3-4 звезди
 • Закуски на остров Тенерифе
 • Транспорт на островите и свързаните с него такси, горива и фериботни билети*
 • Професионален планински водач
 • Фериботни билети Тенерифе – Ла Гомера - Тенерифе
 • Застраховка „Асистанс пътуване в чужбина“

Не включва:

 • Самолетни билети**
 • Такси за паркове и атракциони
 • Застраховка отмяна на пътуване
 • Разходи от личен характер, за напускане на програмата извънредно или разходи заради форсмажор
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече