Идилията на Кременски езера

Виж снимките

Един приятен планински преход до високите части на една от най-суровите планини в България и един от най-красивите циркуси в Пирин – този на Кременските езера! Внимателно подбрания маршрут ще ни позволи да достигнем този отдалечен и рядко посещаван циркус само за ден и да обиколим всичките всичките езера, И то какви езера! Обширните им водни огледала отразяват скалистите чела на върховете, които ги заобикалят – Сиврията, Джано и дивия Кременски рид, а отдалечеността на Кременските езера от традиционните маршрути ще ни позволи да се потопим напълно в атмосферата на тази удивителна планина!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за хижа Гоце Делчев и след кратък трансфер с лифт достигаме до известното Безбожко езеро и едноименната хижа. Оттук опитният ни планински водач ще ни поведе към Кременския циркус. Пътеките преминават по дива долина и пресичат склоновете на великолепния връх Сиврия, преди да започне плавното изкачване към циркуса. Веднъж излезли над растителния пояс попадаме в приказна местност. Езерото, което се ширва пред нас и неговите спокойни води просто спират дъха ни – красотата им е истинско тържество на природата! Постепенно заобикаляме първото и най-голямо езеро и плавно се изкачваме към второто. От тук върховете в дъното на циркуса разкрива цялото си великолепие. Каменните масиви на Джано и Ченгелчал се извисяват над нас и предават на мястото още по-голямо величие. Още малко усилие и вече сме на брега на третото езеро. От тук пред нас ще се разкрие панорама към долните две езера, а зад тях полегатите хълмове на Родопите... Великолепие! Връщаме се по обратния път, с лифта се спускаме до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за София, като по традиция посещаваме изпитано заведение в района.

  Денивелация (+): 800 м. Денивелация (-): 800 м. Разстояние: 14 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Двупосочен билет за лифт
 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече