Есенната Беласица

Виж снимките

Отправяме се към есенната Беласица! Очаква ни един незабравим празник на цветовете и панорамите! Дългата 63 км планина е прочута не само с уникалните си гледки към езерото Керкини, Славянка и Пирин, но и с вековните си гори от кестени, които през този сезон се обагрят в невероятни цветове и разбира се дават плод! Ще изкачим върховете Конгур, Пункова скала, Дебело бърдо и естествено - първенеца Радомир! Ще посетим Лешничкия водопад и ще се насладим на вкусната местна кухня! Беласица ни зове!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 08:00 часа

 • 1

  Отпътуваме към планина Беласица. Първата ни цел за деня е изненада. Ще се отправим към едно скоро открито, древно мяста, а след това ще се разтъпчем по изгасналия вулкан Кожих над Рупите. Лешничкият водопад е следващата ни цел, разположен в красива и закътана долина, водопадът ще ни потопи в есенната феерия на планината. Оттук започваме изкачването към хижа Конгур. След около 2 часа я достигаме и се настаняваме. Възможност за изкачване до обзорните склонове над горския пояс за снимане на залеза. Вечеря на свободна консумация в хижата и нощувка.

  Денивелация (+): 1000 м. Денивелация (-): 200 м. Разстояние: 10 км.

 • 2

  Ранно ставане. Отправяме се към билото на осмата по височина планина в България! Пътеката започва да се изкачва постепенно из горския пояс и след по-малко от час ни отвежда на обширните тревисти склонове на планината. Оттук със серпентини се изкачва и до първия ни връх за деня - връх Конгур! Правим снимки, отпочиваме и се отправяме на запад по билото. Преминава последователно през върховете Пункова скала и Дебело бърдо, а на юг в краката ни блестят водите на езерото Керкини! Скоро достигаме и най-високата точка на планината - връх Радомир - 2029 метра. Славянка, Пирин, Огражден, а при хубаво време дори Олимп и някои от високите македонски планини - панорама, заслужаваща си всяка крачка изкачване! Време за снимки и почивка преди да се отправим по обратни път до хижата. Взимаме си багажа и се спускаме до мястото за среща с транспорта. Отпътуваме за София, като по пътя ще ще се отбием и в изпитано заведение за заслужена почерпка. Пристигане в София около 20:00 часа.

  Денивелация (+): 1000 м. Денивелация (-): 1800 м. Разстояние: 20 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Нощувка на хижа Конгур
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече