Бобошевски Руен – бижуто на Влахина планина

Виж снимките

Планините по западната ни граница често биват незаслужено подценявани и пренебрегвани през зимата. ТрекМания обаче ще ви покаже един по-различен поглед на тази малко позната географска област – каним ви на зимен преход до Бобошевски Руен! Висок едва 1134 метра, върхът успешно може да съперничи на много двухилядници – уникалното му местоположение дава възможност за страхотни изгледи само от „ръка разстояние“ към Осогово, Рила, Пирин и десетки Македонски планини! Не ти се вярва – ела и се увери сам!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за подножието на планината и едно от китните селца в полите ѝ. Специално подбрани кръгов маршрут ще ни преведе през обзорни била, от които ще имаме максимални гледки към Рила и Пирин! Преходът ни започва по широк черен път, който ни отвежда до една от многото махали в района. Старите каменни къщи, дувари и дървени плевни са покрити със сняг, а над тях блестят величествените Рилски и Пирински върхове – идилия! Черния път продължава да се вие нагоре в планината и малко преди да ни изведе на билото се превръща в едва забележима пътечка. Това обаче не е проблем - вече сме на просторното и обзорно било и панорамите ни заливат! Продължаваме почти по хоризонтал до първенеца на този Влахински дял – връх Бобошевски Руен. Спираме за снимки и почивка, за да се насладим на великолепната панорама! Оттук ще се спуснем по друго открито било и през други махали до достигане мястото за среща с транспорта. Отпътуваме към София, като по пътя няма да пропуснем да спрем в изпитана механа, за да се сгреем и подкрепим след емоционалния зимен ден! Връщане в София около 20:00 часа.

  Денивелация (+): 800 м. Денивелация (-): 800 м. Разстояние: 13 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Снегоходки по преценка на ТрекМания
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече