Австралия - експанжън към Нова Зеландия

Виж снимките

Австралия е огромен континент, съчетал в себе си уникални природни чудеса и феноменална флора и фауна! В това кратко 10-дневно пътуване обаче, сме съчетали едни от най-впечатляващите атракции по начин, който само ТрекМания може да изпълни! Ще изкачим най-високия връх на целият континент - Маунт Косцюшко, ще посетим най-красивите кътчета на Сините планини, ще опознаем дивите обитатели на остров Филипс, ще стъпим и на остров Барунгуба, ще направим целодневен тур из Сидни... Разбира се ще посетим и Големият Бариерен Риф, но по един уникален начин, връщайки се от страхотен круиз из водите му с хеликоптер! А за финал ще отскочим на Север, където ще се насладим на чудесата на Национален парк Какаду!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 12:00 часа

 • 1

  Вечерен полет Куинстаун – Мелбърн. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка

 • 2

  Ставаме рано – очаква ни много дълъг ден. Днес се отправяме на север по крайбрежието на Западна Австралия. Няма да изминем дълго разстояние обаче, защото първата ни цел е остров Филипс. Започваме с посещение на Коала коснервейшън център, където с помощта на няколко висящи дървени пътеки, преминаващи близо до дървесните корони, ще можем да наблюдаваме отблизо едната от емблемите на Австралия – Коалите.От короните на дърветата се спускаме във водите на протока Басс. Тук двучасов круиз ще ни отведе до Скалата на Тюлението, където се намира най-голямата колония на Австралийски Тюлени – над 5000 индивида! Следващата ни спирка е Ноббис Сентър, дом на музея Антарктически пътешествия, къде ще научим още за животинския свят обитаващ Южните морета и ще се разходим по специално изградени пътеки покрай скалите, за да опознаем и някои от гнездящите тук птици. За финал ще влезем в специално подземно укритие, което ще ни позволи да наблюдаваме от уникална перспектива Парадът на Пингвините! Всяка вечер стотици пингвини излизат от морето и се отправят към своите бърлоги на брега – тук е най-голямата колония на Малки Пингвини. Късно през нощта се отправяме към хотел за нощувка.

 • 3

  За разлика от вчерашния ден, днес времето ни ще премине основно в пътуване. Предстоят ни около 600 км до подножието на Снежните планини и езерото Джиндъбайн. В късния следобед достигаме спокойните му води и се настаняваме в хотел за заслужена почивка. Нощувка.

 • 4

  Отново ставаме рано – днес ще стъпим на най-високата точка на Австралийския континент! Започваме с кратък трансфер, който ни отвежда до паркинг високо в планината, откъдето започва пътеката ни до връх Косцюшко, дълга около 14 км и с положителна денивелация от 450 метра. Стъпваме на кота 2228 и присядаме за заслужена почивка и да се полюбуваме на страхотните гледки. Оттук поемаме по обратния път до прохода Шарлот и оттам отпътуваме за Западното крайбрежие и град Нароома за нощувка.

 • 5

  Тази сутрин отново ще се отправим на едно пътешествие по море – този път до остров Барунгуба (Montague island) Тук ще посетим две колонии на тюлени и ще можем да плуваме с тях! Следобед се отправяме към Сидни . Пристигаме в късния следобед след около 400 км. изминати по западното крайбрежие на континента. Настаняваме се в хотел за почивка и нощувка.

 • 6

  Ставаме рано и се отправяме към Сините планини. Тук ще посетим пътеката на Сеник Уърлд, преминаваща по ръба на феноменален скален венец, с гледки към водопади и отвеси. В късния следобед се връщаме в Сидни за свободно време и почивка. Нощувка в хотел.

 • 7

  Преди обяд ще направим направил пълна обиколка на Сидни с местен екскурзовод, виждайки най-емблематичните части на града и завършвайки тура с паметен круиз в пристанището на Сидни с великолепни гледки към Операта и Моста. Следобед отпътуваме за летището и отлитаме към Кеърнс – вратата към Големият Бариерен Риф. Настаняване в хотел и нощувка.

 • 8

  Големият Бариерен Риф – дори само името на това морско съкровище събужда в пътешественика желание за приключения! Отправяме се на луксозен круиз към едно малко късче от него, за да се гмуркаме със шнорхели сред коралите и тропическите обитатели на рифа. Ще имаме възможност да посетим две ексклузивни места за гмуркане и да прекараме почти 5 часа сред водите на ГБР. На борда на луксозната яхта ще се насладим на вкусно барбекю и бюфет, а черешката на тортата ще е полет с хеликоптер над рифа! Връщане в Кеърнс за нощувка в хотел.

 • 9

  Свободно време в Кеърнс преди обяд. Следобед отпътуваме за летището и за градчето Даруин, намиращо се на Северното крайбрежие на Австралия. Настаняваме се в хотел за нощувка.

 • 10

  Днес се отправяме на целодневен тур в района на Национален парк Какаду. Ще се качим на речно корабче, в издирване на прочутите соленоводни крокодили, които тук са научени да скачат над водата! След това се отправяме към Инфо Центъра Бовали, където ще научим повече за местните аборигени и тяхната култура и история. Ще посетим и Кахил кросинг, за да потърсим още соленоводни крокодили и да видим какво се случва с джиповете, неразумно пресичащи реката. За финал ще посетим скалата Убирр – един пример за уникалното изкуство на местните племена. Връщаме се в Даруин за Вечеря и нощувка.

 • 11

  Старт на полетите към БГ. В зависимост от графиците им, може да се наложи допълнителна нощувка по пътя.


Включва:

 • 10 нощувки в хотели
 • Частен транспорт в дните между Мелбърн и Сидни
 • Трансфери от летищата до хотелите
 • Планински водач от ТрекМания
 • Всички входове на паркове, атракциони и круизи на остров Филипс, Круиз до остров Montague, полудневен тур с обяд и круиз в Сидни, Луксозен круиз с полет с хеликоптер над Големия Бариерен Риф с включени шнорхелинг и обяд, целодневен тур в района на Национален парк Какаду с обяд и круиз за гледане на соленоводни крокодили (всичко възлизащо на около 1100$)
 • Медицинска застраховка „Асистанс“

Не включва:

 • Самолетни билети от и до Австралия, както и вътрешните полети
 • Предвижване в градовете с градски транспорт
 • Храна по време на преграмата и входове и атракции извън описаните по-горе
 • Бакшиши, Лични разходи, Разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия

Нужна екипировка

 • Обувки – В зависимост от метеорологичната прогноза и вида на терена, обувките могат да бъдат ниски (половинки или тричетвърти). Може да си вземете сандали или леки маратонки, които да оставите в транспорта и с които да се преобуете след карая на прехода.
 • Осветление – В случай на по-ранно стъмване поради сезона или удължаване на прехода поради форсмажорни обстоятелства, всеки участник трябва да носи осветление – фенерче или челник. Предимствата на челника са повече и екипът на ТрекМания ви препоръчва да ползвате него. В допълнение на това осветлението ще ви е нужно и при приключенията част от серията КемпингМания, многодневните преходи, където в част от хижите няма ток денонощно или когато за даден връх се тръгва преди изгрев.
 • Облекло за дъжд – В зависимост от прогнозите, преходът може да се осъществи във време на дъжд или временни превалявания. За да се подсигурите комфорта и да бъдете сухи по време на пътуването, всеки участник трябва да разполага с дъждобран или водонепромукаеми яке и панталон. Добре е да помислите и за дъждобран за разница, за да сте сигурни, че вещите ви ще останат сухи. Също така може да опаковате вещите си в „суха торба“ вътре в раницата и да си оставите резервни сухи дрехи за преобличане в транспорта за преобличане след прехода.
 • Раница – при еднодневните/двудневните преходи, раницата не трябва да надвишава 40 литра или 7-10 килограма.
 • Съд за вода – Добре е всеки участник да разполага с поне 1,5 литра вода. Преди всеки преход водачът ще ви даде информация за това дали ще има от къде да се налее вода по време на прехода и с минимум колко вода да тръгнете.
 • Храна – Добре е всеки участник да разполага с храна за прехода в зависимост от това какви хранения са включени в програмата. В допълнение съветваме винаги да имате с вас енергийни храни като шоколад, локум, тахан, мед, ядки или др.
 • Облекло подходящо за сезона и съобразено с терена и прогнозата – къси/дълги удобни за трекинг панталони, тениска, полар, яке и бъфче. При съмнения с какво облекло да тръгнете на прехода, не се колебайте да се свържете с водача за съвет.
 • Гети и ръкавици – в зависимост от сезона е добре да разполагате с гети и ръкавици. Обърнете внимание, че гетите се използват не само при сняг, а и при дъжд, за да опазят краката ви сухи. Също така при очаквани ниски температури или обилен дъжд е добре да разполагате с повече от един чифт ръкавици.
 • Щеки – Щеките имат много предимства и са препоръчитителни за всички маршрути с категория динамичен и по-висока.
 • Медикаменти – препоръчително е всеки участник да има медикаменти за най-често срещаните здравни проблеми. В това число: превързочни материали, хапчета за разстройство и обезболяващи.
 • Канче, ножче и лъжичка/виличка – Винаги е добра идея да имате канче или чашка, както и прибори за хранене. Често по време на преходите имаме почивки-изненада за хапване и кафенце
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече