Зимно изкачване на връх Миджур - първенецът на Сърбия

Виж снимките

Ще имаме взможността да се докоснем до неподправената красота на зимната Западна Стара Планина. Това наше приключение ще ни отведе до най-високия връх на Сърбия и първенец на този дял на Балкана – връх Миджур. В това наше приключение ще се насладим на неповторимите бели панорами от граничното било между България и Сърбия и грандиозните ледени кули на Бабин зуб!                                                                                 


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за подножието на втория по големина србски ски курорт – Бабин зуб и едноименната хижа. Слагаме снегоходките и се отправяме в приказно замръзнала бяла гора. Полегатият път, който плавно се изкачва по панорамното странично било, свързващ Сръбския първенец с курорта Бабин зуб, ще ни предостави възможност да снимаме великолепни панорами към Върховете Оба, Миджур и Копрен! След около 3 часа достигаме до местността Три Кладенеца, където ще отпочинем преди финалната част от прехода. Последното изкачване е по-стръмно, но за сметка на това кратко, а гледките към шеметните северни склонове на планината, спускащи се към България, ще ни разсеят от изкачването. След около 4 часа от тръгването достигаме най-високия връх на Сърбия – връх Миджур! И отново имаме време за снимки, и почивка преди да се отправим по обратния път към хижа Бабин зуб. Връщайки се ще имаме възможност да снимаме и гледаме дълго скалните кули на връх Бабин зуб, чието име носи и курортът Естествено, няма как да не посетим изпитана кафана в подножието на планината, за да полеем великолепните ден в Сърбия, преди да отпътуваме обратно към София.

  Денивелация (+): 750 м. Денивелация (-): 750 м. Разстояние: 14 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Снегоходки (по преценка на ТрекМания)
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи, Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече