Славянка и снежните Мелнишки Пирамиди

Виж снимките

Приготви ли сме ви едно нестандартно предложение за този уикенд – готови ли сте за приключения? Отравяме се на юг, за да се докоснем до едни красивите български планински кътчета, но този път през зимата! Първият ден ще се отправим към района на град Мелник, за да видим Мелнишките пирамиди от един различен ъгъл и то побелели от сняг. След това ще продължим към Славянка, където ще направим зимно изкачване на най-високия ѝ връх – Гоцев връх, както и на красавеца Шабран! Предстоят ни много феноменални гледки и два великолепни дни в зимната планина!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 07:00 часа

 • 1

  Сборен пункт – София, паркингът пред Национален стадион „Васил Левски“ в 7:00 часа. Отпътуваме за района на Мелник. Тук сме ви приготвили един нестандартен пешеходен маршрут, който ще ни отведе до закътани и изключително панорамни местенца, от които ще се насладим максимално на пясъчните скулптури, сътворени от природата! Ще видим голяма част основните ансамбли на Мелнишките пирамиди, а за финал ще отскочим до Мелник, за да пийнем вино и да похапнем преди да отпътуваме към хижа Извора в полите на планината Славянка. Тук се настаняваме и се отдаваме на заслужена почивка – утре ни чака дълъг ден!  

  Денивелация (+): 300 м. Денивелация (-): 300 м. Разстояние: 5 км.

 • 2

  Ставаме много рано – очертава се дълъг ден! Маршрутът ни започва по полегат черен път, който на дълги серпентини се изкачва във височина. На няколко места ще пресечем напряко и скоро се озоваваме край заслон Ливадето. Време е за кратка почивка – оттук следва изкачване през красива и широка гора от вековни мури! Пътеката се вие между гигантските дървета, изкривени в интересни форми и ни отвежда в подножието на първият ни връх – Шабран. Изкачваме го по северното му ребро и стъпваме на 2195 метра! Първият ни за деня връх и първите ни впечатляващи панорами! Погледът ни обаче все се спира към издигащия се съвсем наблизо първенец на планината и след снимки и кратка почивка се запътваме към него. След по-малко от час сме на най-високата точка на Славянка – Гоцев връх (2212 метра)! Трудно е да си го представим, но оттук гледките са още по-вдъхновяващи! Време е за почивка и снимки – просто не можем да откъснем очи от пейзажа! Колкото и да не ни се иска започваме спускането по обратния път. Достигаме мястото за среща с буса и отпътуваме към София, като по пътя няма да пропуснем да спрем в изпитана механа, за да се сгреем и подкрепим след емоционалния зимен ден! Връщане в София около 21:30 часа.

  Денивелация (+): 1200 м. Денивелация (-): 1200 м. Разстояние: 16 км.


Включва:

 • Нощувка в хижа
 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Снегоходки по преценка на ТрекМания
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече