Малък Полич през Зимата!

Виж снимките

Калинския дял на Рила винаги вдъхва страхопочитание и пленява с дивотията и красотата си! Няколко лични върха се открояват на билото му, но един се отличава с изключителни панорами и възможност за еднодневно зимно изкачване! Това е Малък Полич, а ТрекМания ви отправя сериозно предизвикателство с един красив маршрут до този Рилски гигант! Ще посетим село Падала – едно истинско старовремско бижу в сърцето на Рила, ще стъпим на обзорния връх Караула, а черешката на тортата ще е кота 2342 – връх Малък Полич, който ще ви зашемети с изгледите си към помитаната от лавини долина на Дупнишка Бистрица, снежните Пирински върхове и разбира се, планините по западната ни граница!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:20 часа

 • 1

  Отпътуваме за района на село Падала. Стягаме раниците и пресичаме селото красивото планинско село. Пътеката ни почти веднага поема стръмно нагоре по едно от ребрата на връх Караула, до който достигаме след около 2 часа изкачване. Макар и по-нисък, страничен от главното било връх, Караула ще ни предостави уникален изглед към долината на Рилска река и скалните склонове на масива на Голям Полич. Над нас обаче се издига по-малкият му събрат – наша цел за деня и нас ни тегли нагоре!  Още около 2 часа ще ни отнеме изкачването по Южния ръб на върха, но веднъж стигнали 2342 метра, всяка крачка ще получи своята отплата – изгледите са зашеметяващи!  Няма как да се предаде усещането да бъдеш на този обзорен Рилски гигант, цялата планина да е затрупана от сняг, а долините залети от мъгли… Ела и виж със собствените си очи! Време е да потегляме надолу и да се върнем към мястото за среща с транспорта. Отпътуваме към София, като по пътя няма да пропуснем да спрем в изпитана механа, за да се сгреем и подкрепим след емоционалния зимен ден! Връщане в София около 20:00 часа.

  Денивелация (+): 1300 м. Денивелация (-): 1300 м. Разстояние: 10 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Професионален планински водач
 • Снегоходки по преценка на ТрекМания
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече