Гренландия - в царството на китовете, айсбергите и белите нощи

Виж снимките

Няма думи, които да опишат уникалната атмосфер на най-големия остров на Земята! Няма снимки, които да предадат магията на Гренландия! Затова ТрекМания се отправя на епично пътешествие далеч зад Полярния кръг в земята на айсбергите! Предстоят ни шметни разходки по земя, въздух и море по прочутия залив Диско – част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО! Ще направим нощно наблюдение на айсберги в пика на тяхното топене, ще плавама с каяци и корабчета, ще търсим китове и ще посещаваме ледници! Разбира се ще направим няколко трека по време на „най-живата“ част от годината на острова – лятото, когато всичко цъфти и хиляди птици започват да гнездят по бреговете му!


Описание (по дни)

  Заминаване от Летище София, Терминал 2 в 12:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за международно летище Копенхаген и се настаняваме в хотел близо до летището. Тъй като полетът каца вечерта, желаещите могат да се разходят нощно из датската столица. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • 2

  След закуска отпътуваме обратно към летището и отлитаме за едно от най-дивите приключения – Гренландия. Отправили сме се към западната част на острова и след едно прекачване достигаме малкото градче Илулисат намиращо се на 350 километра северно от полярната окръжност. В директен превод от един от много езици на инуитите името на града означава Айсберг и това далеч не е съвпадение! Съвсем скоро ще научим защо :) Настаняваме се в къща за гости и се отправяме на първата си пешеходна разходка за опознване на селището. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • 3

  Днес ще се „сблъскате“ с айсберги по-големи от панелни блокове, блестящи под лъчите на лятното слънце! Само на няколко километра от града е разположен Ледения фиорд Илулисат, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Величествен ледник спуска ледените си езици в залива Диско, които отчупвайки се, захранват непрестанна ледена процесия от гигантски блокове лед, плуващи по повърхността на фиорда. Първо ще направим полудневен трек по бреговете на фиорда и ще достигнем удобна наблюдателна площадка, окъдето ще наблюдаваме природния феномен. Все пак искате да ги видите отблизо? Няма проблем – приготвили сме ви разходка с корабче между айсбергите през нощта! Разбира се по това време на годината нощ няма, но това ще направи снимките ни още по-магични! Вечеря на свободна консумация и нощувка в къщата за гости.

 • 4

  След закуска отново излизаме в морето сред айбергите, този път обаче на фото лов за китове. Ако имаме късмет, ще можем да видим гърбати китове, китове Минки и Финвали – гледката на изплуващите сред ледените блокове китове е незабравима! Връщаме се отново на сушата, за да похапнем, отпочинем и … Да полетим! Отправяме се към летището, където малък самолет ще ни отведе в небето за панорамен полет над залива Диско и Ледения Фиорд на Илулисат. От въздуха ще придобием още по добра представа за гигантските размери на ледените късове! Връщаме се в Илулисат и се отдаваме на заслужена почивка – утре ни очаква трекинг! Нощувка в къщата за гости.

 • 5

  Днес ще оставим основната си част от багажа в къщата за гости и с двудневни ранички ще се отправим още на север, покрай бреговете на острова и след около 20 километра (почти без денивелация) ще достигнем малкото селище Родибей известно още като Окаатсут. Едно от имената му означава „корморани“ и ние ще имаме възможнст да видим тези интересни птици. Следобед ще се отдадем на почика или кратки раходки в района. Настаняване в къща за гости и вечеря на свободна консумация.

 • 6

  Окаатсут е най-северната точка до кото ще достигнем по време на Гренландското ни пътешествие. Оттук ще си хванем лодка и ще се върнем отново до Илулисат, за да се настаним обратно в къщата за гости и да се подготвим за поредното феноменално изживяване – ще направим каяк тур сред ледовете! Обличаме се подходящо, качваме се на каяците, придружени от опитни инструктори и започваме паметна обиколка на Ледения фиорд. Тук ще дочакаме среднощното слънце преди да се върнем в града за последната ни вечеря на острова. Нощувка в къщата за гости.

 • 7

  Трансфер до летището и полет за България.


Включва:

 • 5 нощувки в хостел/къщи за гости
 • 1 нощувка в хотел в Копенхаген
 • 6 закуски
 • Трансфер с лодка от Родибей до Илулисат
 • Професионален планински водач
 • Застраховка

Не включва:

 • Самолетни билети: София – Илулисат – София
 • Тур за гледане на Китове, Каяк тур, Полет на Ледения Фиорд, Среднощен тур с лодка сред айсбергите (общо около 800 евро)
 • Храна по време на пътуването
 • Такси за посещение на музеи и туристически обекти
 • Бакшиши, Лични разходи, Разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват след като пътуването е потвърдено! В случай, че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече