Джамджиев ръб - пристрастени към адреналина

Виж снимките

Един елегантен и тесен ръб се издига над долината на река Бъндерица и се опира като великански контрафорс в Пиринския гигант и първенец – връх Вихрен. Да, това е легендарният Джамджиев ръб, прочут със своите уникални гледки към Северната стена на връх Вихрен, с еделвайсите си и със силата, с която привлича всички любители на силните усещания! Готови ли сте да изпитате себе си и да преминете по този алпийски ръб? Предоставяме ви възможност да го направите и да сбъднете една своя мечта!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:00 часа

 • 1

  Отпътуваме за хижа Вихрен. Пристигаме и водачът раздава алпийската екипировка, която ще е нужна на всеки участник. Не, не се тревожете, ако не знаете какво да правите с нея, професионалният ни водач ще ви инструктира и ще е до вас през цялото време. Първата част от маршрута може да се нарече лежерна в сравнение с това, което ни очаква. Пътеката набира височина с умерен наклон и скоро достига до подхода за Джамджиев ръб. Слагаме каските и поемаме по тясното скално ребро. Маршрутът преминава по високи скални жандарми и тесни участъци обградени с шеметни отвеси… И докато вие сте запленени от удивителните гледки, водачът ще се грижи за безопасността ви по време на преминаването през най-трудните места. Така окрилени от адреналина и панорамите достигаме най-високата точка на Пирин планина – връх Вихрен! Време за снимки на необятните Пирински простори и се отправяме надолу по маркираната пътека до хижа Вихрен. Отпътуваме за София, като по традиция посещаваме изпитано заведение в района.

  Денивелация (+): 1000 м. Денивелация (-): 1000 м. Разстояние: 13 км.


Включва:

 • Транспорт от и до град София
 • Нужната алпийска екипировка
 • Професионален планински водач
 • Планинска застраховка

Не включва:

 • Лични разходи
 • Храни и напитки по време на програмата
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече