Делтата на Дунав - фото тур и бърдуотчинг

Виж снимките

Представяме ви Делатата на Дунав - втората най-голяма делта на Европейския континент след тази на Волга, но далеч по-дива и със запазена природа! Отправяме се на едно пътуване създадено за фотографи и любители на дивата природа, което благодарение на местния професионален екип ще ни позволи да се докоснем до най-съкровенните кътчета от сърцето на делтата и да снимаме и наблюдаваме дивите ѝ обитатели! Излизайки преди изгрев и връщайки се след залез в лодка само за нас, ще можем да запечатаме в кадри уникални мигове. Освен тесните речни канали и спокойни езера, ще посетим и гората Летя и пясъчните ѝ дюни, за да издирим, наблюдаваме и снимаме дивите коне, които я обитават, а за финал ще стъпим на най-източната точка на Румъния и ще разгледаме градчето Сулина!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 06:00 часа

 • 1

  Тръгването от София възможно най-рано – предстоят ни доста дълъг път, близо 660 километра ни делят от градчето Тулча – врата към Дунавската делта. Тук, нашата лодка вече ни очаква и след кратко товарене на багажа се отправяме на първото си водно пътуване от това пътешествие. Финалната цел за деня е село Мила 23, където ще бъде нашия базов лагер за престоят ни в Делтата. Настанявяне в къща за гости и вечеря. Нощувка.

 • 2

  Ставаме преди изгрев, закусваме и излизаме на първият си фото лов за животни и пейзажи. Ще имаме възможност да наблюдаваме и снимаме птиците още с първите слънчеви лъчи, когато започват да се хранят. Маршрутът ще бъде избиран от местните опитни водачи, според нивото на водата, прогнозата и информация от предните излизания и другите групи. Предстои ни преминаване през множество водни канали и пътища, издирване на интересни видове животни и ситуации, а около обяд ще спрем за почивка и похапване в местен ресторант в самата делта. Следобед подновяваме речното сафари и оставаме на вода до залез. Вечерта се връщаме обратно в къщата за гости за вечеря и нощувка.

 • 3

  Днес графика ни е идентичен с този от вчера. Ставаме преди изгрев, закусваме и се отправяме на фото лов и наблюдение на дивата природа. Сутринта отново ще прекараме сред каналите на Дунавската делта в издирване и снимане на някои от над 320-те вида птици обитаващи Дунавската делта. Освен тях, с повече късмет ще имаме възможност да наблюдаваме и снимаме и бозайници като видри, сърни, диви прасета, мускусни плъхове и енотовидно куче. Слеодобеда също ще прекараме сред каналите и езерата на реката в търсене, снимане и наблюдаваме на фауната на Дунав. Вечерта се връщаме за нощувка и вечеря в къщата ни за гости.

 • 4

  И днес ставаме и закусваме преди изгрева. Целта ни за деня обаче ще бъде по-различна. Отново посрещаме първите слънчеви лъчи в лодката сред каналите на Дунав. Отправяме се обаче към едно от магическите кътчета на Делтата – гората Летя, най-старият природен резерват в Румъния, разположен между два от основните ръкави на реката – Сулина и Килия. Това е един уникален хабитат, съчетаващ в себе си пясъчни дюни и разнообразни растителни видове. Ние обаче ще се оглеждаме за Морски орли, Вечерни ветрушки, синявици и папуняци. Тук се среща още Степната усойница и около 1600 вида насекоми. Наша цел обаче ще са Конете от Дунавската делта! Около 4000 живеят в нея, в само в гората Летя са около 2000. Около обяд ще хапнем в местен ресторант, ще пийнем бира и ще отпочинем, преди да се отправим на следобедната обиколка с лодка из Дунавската делта. След залез се връщаме в нашия базов лагер за вечеря и нощувка.

 • 5

  Това е последният ни ден в Делтата на Дунав. По вече познатия график ставаме преди изгрев, хапваме и се отправяме на фото лов. Около обед достигаме градчето Сулина – време е за обяд и приятен свободен следобед. Ще можем да се разходим до най-източната точка на Румъния и по плажа на брега на Черно море. Около 16:00 часа отпътуваме по вода за Тулча. Тук се настаняваме в хотел за финална вечер край брега на Дунав. Нощувка.

 • 6

  Рано сутринта отпътуваме към България.


Включва:

 • 5 нощувки в къща за гости на база двойни стаи
 • 4 вечери и 4 закуски (домашно приготвени)
 • Транспорт от България съобразно програмата
 • Речните трансфери съобразно програмата и условията
 • Водач от България
 • Професионален местен английско говорящ водач
 • Всички такси и разрешителни за защитените територии
 • Застраховка

Не включва:

 • Лични разходи, храни (обедите и последната вечеря и закуска) и напитки по време на програмата (извън посочените)
 • Бакшиши
 • Такси за посещение на туристически обекти
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече