ТЕВНО ЕЗЕРО, ВАЛЯВИШКИ ЧУКАР, МОМИНИ ДВОРИ И КРАЛЕВ ДВОР

ТЕВНО ЕЗЕРО, ВАЛЯВИШКИ ЧУКАР, МОМИНИ ДВОРИ И КРАЛЕВ ДВОР

Труден маршрут                                                                                 

Дестинация: Пирин

ДАТА: 04.04.2020                                                                                          

155 лв

Водачи:

Един мечтан зимен преход до Тевно езеро и венеца от върхове, издигащ се край него – място, за което има специално кътче във всяко планинарско сърце! Ще се изкачим по долината на река Беговица и ще навлезем в покритите с преспи простори на Белемето. Ще изпратим слънцето от челото на Валявишки чукар и ще станем свидетели на незабравим изгрев от най-високата точка на Момини двори! За финал ще направим изкачване до Кралев двор и най-високата точка на Беговишкия рид!

1 ДЕН

Сборен пункт – София, паркингът пред Национален стадион "Васил Левски" в 6:30 часа. Отпътуваме за подножието на втората най-висока планина у нас – Пирин. Пристигане в хижа Яне Сандански. Следва кратък преход с раниците през обраслата с иглолистни гори долина на река Беговица до едноименната хижа. Правим кратка почивка, слагаме раниците и отново сме навън сред Пиринския сняг. Тръгваме нагоре по долината и се отправяме към Беговишката порта. Полегатият наклон на долината неусетно ни отвежда до подножието на превала и склоновете на величествената Каменица. Следва стръмно, но кратко изкачване до портата и след още 45 минути и до най-високата точка на Беговишкия рид. Тук импозантните Каменица, Яловарника и Зъба ни се разкриват в цялата си прелест. Стотици метри отвесни скали, снежни улеи и красиви скални ръбове! Навлизаме в местността Белемето и преминаваме по покритото с преспи плато до заслон Тевно езеро. Настаняваме се в заслона, оставяме багажа и се отправяме към Валявишки чукар. Оттук ще изпратим слънцето и ще усетим магичната сила на залеза над Тевно езеро и целия Пирин. Нощувка в Тевно езеро.

Внимание! Заслон Тевно езеро е необслужван зимата и условията са съвсем базови!

2 ДЕН

Ставаме още преди изгрев слънце! Предстои ни изкачване до връх Момини двори, откъдето ще имаме възможност да снимаме един изгрев, който ще запомним завинаги! Небето започва да порозовява, първите слънчеви лъчи подпалват ръбовете на Камениците и Валявишки чукар и скоро всички високи Пирински върхове горят от пожара на изгрева! Правим снимки и продължаваме прехода си към Лява Кралевдворска порта, откъдето ще се изкачим и до най-високата точка на Кралев двор! Връщаме се обратно до заслона, взимаме си раниците и се отправяме към хижа Беговица. Почиваме за кратко в хижата и продължаваме спускането си към мястото за среща с транспорта и отпътуваме към София. Разбира се няма да пропуснем да посетим изпитана механа в подножието на планината, където да се сгреем и полеем незабравимото преживяване!

Включва: 

  • Транспорт от и до град София
  • Нощувка в Заслон Тевно Езеро
  • Професионален планински водач
  • Снегоходки
  • Планинска застраховка

Не включва:

  • Лични разходи, Храни и напитки по време на програмата
  • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника


Цена: 155 лв.
Направи запитване

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн