ЗИМНИТЕ ПИРИНСКИ ЧУКАРИ - СПАНОПОЛСКИ, БАШЛИЙСКИ И БЪНДЕРИШКИ

ЗИМНИТЕ ПИРИНСКИ ЧУКАРИ - СПАНОПОЛСКИ, БАШЛИЙСКИ И БЪНДЕРИШКИ

Динамичен маршрут / Труден маршрут                                                                                 

Дестинация: Пирин

ДАТА: 21.03.2020                                                                                          

165 лв

Водачи:

В София зимната инверсия пълни улиците с мъгла, но ние сме се устремили надалеч и нависоко! Зимният Пирин предизвиква смелите планинари и любители на снежните приключения! Целите ни този уикенд са три величествени върха във втората по височина планина в България – Спанополски чукар, Башлийски чукар и Бъндеришки чукар. Два дни по високите Пирински била, три върха и незабравими гледки и емоции.. Кой може да устои?

1 ДЕН

Сборен пункт – София, паркингът пред Национален стадион "Васил Левски" в 6:30 часа. Отпътуваме за подножието на втората най-висока планина у нас – Пирин. Пристигане в хижа Яне Сандански. Следва двучасов преход с раниците през обраслите с иглолистни гори склонове. Излизаме над растителността и пристигаме в заслон Спано Поле. Настаняваме се, оставяме раниците, хапваме и излизаме отново в прекрасната зимна планина, която ни зове. Днес ще изкачим Спанополски чукар, за да загреем за утрешния ден. Въпреки че е първит в нашия списък, върхът не трябва да се подценява! Преходът до него изисква добра физическа кондиция, а гледките от най-високата му точка ще ни оставят без думи. Снимки, чай и потегляме обратно към заслона. Време за почивка и хапване. Нощувка.

2 ДЕН

Ставаме още в ранни зори! Днес ни очакват два върха и атрактивно снежно ръбче, което ще ни вдигне адреналина! Но всичко по реда си… Започваме със склона, който ще ни отведе до първата ни цел - Башлийски чукар. Слънцето вече започва да огрява планината и долините в ниското и ни предоставя възможност да направим удивителни снимки! Почиваме за кратко на върха и поемаме по най-екстремната част от днешния преход – ръбчето свързващ Башлийски и Бъндеришки чукар. Осигурени от професионалния ни водач с лекота, но не малко емоции ще го преминем и ще стъпим на челото на един от най-личните върхове в този район – Бъндеришки чукар. Гледката от 2731 метра в самото сърце на Пирин е зашеметяваща! Синаница, Дончови караули, Вихрен, Тодорка, Каменица… Няма как да се изброят всички каменни гиганти, които ни обграждат. Все пак трябва да се откъснем от гледката и да започнем слизането си. Връщане до заслона по друг маршрут, където ще стегнем оставения от предната вечер багаж. Спускане до мястото за среща с транспорта и отпътуваме към София.

Включва: 

  • - Транспорт от и до град София
  • - Нощувка в заслон Спано Поле
  • - Професионален планински водач
  • - Снегоходки
  • - Планинска застраховка

Не включва:

  • - Лични разходи, Храни и напитки по време на програмата
  • - Лична алпийска екипировка – Котки и Пикел
  • - Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 6 участника

 

Цена: 165 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн