ЗИМЕН ТРАВЕРС НА КОНЧЕТО - АДРЕНАЛИН ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

ЗИМЕН ТРАВЕРС НА КОНЧЕТО - АДРЕНАЛИН ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

Труден маршрут / Екстремен маршрут                                                                                

Дестинация: Пирин

ДАТА: 28.03.2020

175 лв

Водачи:

Преминаването на Кончето дори и през лятото често е сериозно за планинарите постижение. Ние ще издигнем това постижение до още по-високи граници и ще се отправим към този сериозен траверс във високата планина през зимата! Ще изкачим обледенените и увенчани с козирки Каменитица, Баюви Дупки, Бански Суходол и разбира се Кутело! Черешката на тортата обаче ще е преминаването на най-тясната част на Пиринското мраморно било – Кончето! Любители на адреналина, зимната планина и заснежения Пирин – очакваме ви!

1 ДЕН

Сборен пункт – София, паркингът пред Национален стадион "Васил Левски" в 7:00 часа. Отпътуваме за подножието на втората най-висока планина у нас – Пирин. Нашият преход ще започне от Предела – мястото, където се докосват двете най-високи планини в България – Пирин и Рила. Оттук за около 2 часа ще достигнем хижа Яворов – хижа на годината за 2016 година! Настаняване. Оставяме си багажа и излизаме на „аклиматизационна” разходка из циркуса на Разложки суходол. При добра кондиция на групата ще имаме възможност да се изкачим и до връх Окаден. Връщане обратно до хижата. Време за почивка на по чаша червено вино! Нощувка.

2 ДЕН

Ранно ставане! Напускаме хижата далеч преди слънцето да е изгряло и поемаме по замръзнали сняг нагоре по вчерашните си стъпки. Бавно се изкачваме във височина и изгряващото слънце ни заварва на Суходолския превал. Оттук започва приключението, за което сме дошли и за което сме мечтали. Последователно ще преминем по самия ръб на Пиринското мраморно било и ще изкачим върховете Каменитица (2725 метра) и Баюви Дупки (2820 метра), преди да достигнем заслон Кончето. Време за почивка, сгряване с чаша чай или кафе на фона на най-изумителния зимен пейзаж в България! Оттук следва едно последно изкачване до връх Бански Суходол (2884 метра) преди да зърнем най-екстремната част от маршрута ни – знаменитото Конче. Преминаваме с помощта и осигуровката на професионалния водач и правим финалното изкачване за деня – това до Кутело. Спираме за почивка и снимки на върха. Оттук виждаме като на длан целия ни маршрут – впечатляващ и вдъхващ респект! Спускане до мястото за среща с транспорта. Заслужили сме си посещението на изпитана механа и сладкарница в Банско преди да отпътуваме за София.

Включва:

  • - Транспорт от и до град София
  • - Нощувка в хижа Яворов
  • - Професионален планински водач (1 водач на 3-4 клиента)
  • - Нужната алпийска екипировка
  • - Планинска застраховка

Цената НЕ включва:

  • - Лични разходи
  • - Храни и напитки по време на програмата, Лична алпийска екипировка – котки и пикел
  • - Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 6 участника

ВАЖНО!!!  Екипът на ТрекМания ще съдейства при наемането на котки и пикел за участниците, които нямат

 

Цена: 175 лв.
Направи запитване

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн