ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ВОДОПАДИ НА РОДОПИТЕ И ВРЪХ ОРФЕЙ

ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ВОДОПАДИ НА РОДОПИТЕ И ВРЪХ ОРФЕЙ

ЛекДинамичен маршрут                                                          

Дестинация: Родопи

ДАТА: 17-20.04.2019                                                                                                                                                                            

335 лв

Водачи:

Очертава се една страхотна пролет, а няма по приказно място да и се насладим от Родопите – домашен уют, свежи гори осеяни с цветя, диви и красиви кътчета и разбира се ТрекМаниашки преходи! Отправяме се към сърцето на планината, където ще преминем през прочутата Дяволска екопътека, ще отправим поглед от площадката на Вълчи камък, издигаща се над пасторалния пейзаж, като изгаснал вулкан. В допълнение ще усетим пръските на Самодивското и Мечото пръскало, наслаждавайки се на ефектните мостове на Струилица, преди да преминем през пълноводия и огласян от шума на падаща вода Каньон на Водопадите и не на последно място ще изкачим емблематичния за ТрекМания връх Орфей. Предстои ни незабравимо Родопско приключение – заповядайте с нас!

1 ДЕН

Сборен пункт – София, паркингът пред Национален стадион „Васил Левски“ в 6:30 часа. Отпътуваме за района на Борино. В ранния предиобед достигаме началото на Дяволската екопътека и правим сериозна разходка по нейните обезопасени стълби и мостове, ставайки свидетели на шеметните отвеси и водопади. Свежестта на събуждащата се природа и великолепните гледки ще ни очароват! Предстои ни кръгов маршрут, за да можем да се запознаем и със специалното дърво, наречено „Лирата на орфей“, преди да се върнем обратно към транспорта ни и да се настаним в уютна къща за гости. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

2 ДЕН

Закуска. Първата ни цел за деня е водопадът Самодивското пръскало със своите над 60 метра височина. От панорамна площадка ще имаме възможност да видим и двата му пада преди да се насочим към малко по-ниския, но непо-малко впечатляващ Мечото пръскало. За финал ще се върнем по интересните дървени мостове на Струилишката екопътека преди да се отправим към следващата ни цел за деня. Най-високата панорамна площадка на Балканския полуостров - 1650 метра над морското равнище ни очаква. Без джипове, със собствени сили за около два чака ще достигнем до панорамата, а гледката отгоре ще ни възнагради за усилията! След безброй снимки се пускаме се обратно и се отправяме към нашия базов лагер – къщата ни за гости! Вечеря на свободна консумация и нощувка.

3 ДЕН

Ранно ставане – очаква ни великолепен ден в най-високите части на Родопите – Перелишкия дял! По поредица от черни пътища, зелени поляни, дъхави борови и смърчови гори и потайни пътеки, ще се изкачим до връх Карлъка (2188 метра), известен още с името връх Орфей! Панорамите оттук към безкрайното море от Родопски върхове, простиращо се край нас са незабравими! При подходящо време, щенаправим преход и до съседните двухилядници Шабалиева Каба и Краставата чука, преди да се спуснем обратно към уюта на село Гела. Време е отново да се насладим на прочутата родопска кухня след наситеня с емоции родопски ден. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

4 ДЕН

Ранно ставане. Оттук се отправяме към изходния пункт за Каньона на Водопадите. По това време на годината пълноводието на реката ще ни предостави незабравим природен спектакъл! Десетки водопади се сгромолясват в стръмното дере и създават незабравима феерия от пръски и дъги! И ако мислите, че сме приключили с водопадните приключения, се лъжете. Около обяд достигаме Наречен, където ще имаме възможност да опитаме от прочутите местни мекици с големината на пица! Преди да напуснем красивите Родопи обаче ще отделим малко време и на района на резерват Червената стена. Тук в дивите дебри на река Сливов дол, обрасъл с буйна растителност, се крие Сливодолското падало. Със своите 49 метра, водопадът е смятан за най-висок в Родопите! Ще направим кратък пешеходен преход до него, за да го снимаме! Връщаме се до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за София.

Включва: 

  • Транспорт от и до град София
  • Професионален планински водач
  • 3 Нощувки в къща за гости
  • Планинска застраховка

Не включва:

  • Лични разходи, Храна и напитки по време на програмата
  • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника

 

Цена: 335 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн