ШЕМЕТНО АЛПИЙСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ

ШЕМЕТНО АЛПИЙСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ

Труден / Екстремен маршрут                                                   

ДЕСТИНАЦИЯ: Германия / Австрия / Алпите

ДАТА: 14.08.2020                                                                      

1575 лв 

Водач:Ивайло Ненов и Венцислав Милушев

Верни на традициите си, ние от ТрекМания ви представяме една шеметна обиколка из Австрийските и Германските Алпи за изкачване на едни от най-красивите и високи върхове по най-атрактивните и вдигащи адреналина маршрути! Ще стъпим на най-високия връх в Германия - Цугшпитце (2962 метра) и ще изпием по една ледена бира за награда в най-високо разположената бирария в Европа! Ще стъпим на двата върха - Северен (2713 м.) и Южен (2712 м.) от масива Вацман - един от най-красивитеи трети по височина в целите Германски Алпи и част от Национален парк Берхтесгаден - част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще стъпим на най-високия връх на едноименния Австрийски масив Хохкьониг (2941 м), изкачвайки го по страховитата ферата Кьонигйодлер! Няма да пропуснем разбира се и прочутия масив Дахщайн и неговия едноименен първенец, издигащ се на 2995 метра! Това е сериозен маршрут за отлично подготвени планинари!

 

1 ДЕН 

Сборен пункт - летище Меминген(Мюнхен). Алпите ни очакват! Пътят ни през алпийските села, проходи и живописни планински местности ще ни отведе до подножието на масива Дахщайн. Тук ще се настаним в уютна къща за гости и ще се подкрепим в традиционна местна бирария. Утре ни очаква първото ни изкачване по Австрийските виа ферати. 

2 ДЕН

Ставаме рано. Хващаме първия лифт за върховото плато на масива Дахщайн, който ни отвежда до връх Хунеркогел. Оттук ще пресечем полегатия ледник Халщатер и ще достигнем подножието на скалните кули на върха. Екипираме се с виа-ферата комплекти за поемаме по железният път! След поредица от железни стъпала, стълби и панорамни ръбчета достигаме до кръста поставен на най-високата точка на масива - 2995 метра! Оттук при хубаво време ще можем да съзрем следващите ни цели - Хохкьониг, Ватцман и дори първенеца на страната - Гросглокнер! Правим снимки, почиваме и започваме спускането си до мястото за среща с транспорта. Отпътуваме за подножието на масива Хохкьониг. Нощувка в къща за гости. 

3 ДЕН

Днес ще вдигнем адреналина си максимално! Екипираме се с виа-фарата комплекти още от паркинга и се отправяме към началото на фератата Кьонигйодлер. Ще преминем по атрактивен алпийски ръб, осеян с редица скални кули, свързани понякога с висящ мост или само с по едно метално въже! Скоро ръбът ще премине почти в стена и по поредица от метални стълби и стъпала ще достигнем връхното плато и самият връх Хохкьониг (2941 метра). Тук ще нощуваме в хижа Матрасхаус и ще имаме страхотната възможност да посрещнем един незабравим залез и изгрев над Австрийските и Германски Алпи. 

4 ДЕН

След закуска се спускаме по традиционния маршрут към мястото ни за среща с транспорта и се отправяме за района на Залцбург, където ще се настаним в хостел и ще разпуснем из китните му улички. Нощувка 

5 ДЕН

Ставаме рано и се отправяме към приказнокрасивото езеро Кьонигзее. Тук ще направим разходка с лодка по спокойните зелени води на езерото, отразяващи импозантната Източна стена на Вацман и ще достигнем църквата Свети Бартолома. Оттук започва изкачването ни, преминаващо по атрактивна ферата през издигащите се над езерото скали, през алпийските пасища в района на хижа Кюхроинтхюте и достигащо до уютната хижа Вацман. Настаняваме се и одмаряме с халба бира в ръка на верандата на хижата. Нощувка.

6 ДЕН

Ранно ставане. Предстои ни изкачване до двата върха Ватцам - Северния и Южния. Пътеката първоначално се вие на зиг-заг по стръмния скалист склон на хижата, но скоро излиза на обзорен и тесен ръб, който първо ни отвежда до Северния, а след това и до Южния връх. Панорамите са впечатляващи! Правим снимки и започваме дългото спускане до мястото за среща с транспорта. Следобед отпътуваме за района на Гармиш Партенкирхен, където ще се настаним в къща за гости. Нощувка. 

7 ДЕН

След вчерашния ни сериозен преход днес няма да си даваме много зор. Ставаме по-късно, разхождаме се из Гармиш и към обяд потегляме към хижа Хьоленталангерхюте. Маршрутът ни преминава през страховит тесен каньон по стените, на който е изградена метална пътека, висяща над бушуващите водни талази на реката. Достигаме до хижата, настаняваме се и се отдаваме на почивка - утре ни очаква последното ни сериозно предизвикателство.

8 ДЕН

Ранно ставане. Днес ще изкачим най-високия връх на Германия - Цугшпитце по атрактивния маршрут Хьоленталщайг. Пътеката започва изкачването си от хижата по стръмната долина, преминава няколко скални прага посредством метални стълби и скоро достига почти изчезващия ледник под върха. Оттук по ферата ще се изкачим до върховия гребен, който по няколко въздушни участъка ще ни отведе до... най-високо разположената бирария в Европа и разбира се първенецът на Германските Алпи - Цугшпитце (2962 метра) Правим заслужена почивка, пийваме бира, хапваме и се спускаме с лифта до езерото Айбзее и мястото ни за среща с транспорта. Настаняване в рая, където ще отпразнуваме успешните си изкачвания!  Нощувка. 

9 ДЕН

Закуска. Отпътуваме за летището. Полет за България.

Включва:

 • Транспорт от и до София
 • 2 нощувки в хостели
 • 3 нощувки в хижи
 • 2 нощувки в къщи за гости
 • професионални планински водачи
 • нужната алпийска екипировка
 • застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

 Не включва:

 • Лична алпийска екипировка – котки и пикел (ако са необходими)
 • Разходка с лодка в Кьонигзее
 • Такси за лифтове
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи и забележителности
 • Бакшиши
 • Лични разходи
 • Бакшиши, лични разходи и разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

 Цената е валидна при минимум 7 участника

 

Цена: 1575 лв.
Направи запитване

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн