ПРЕОТКРИЙ МАРОКО - ВРЪХ М'ГОУН, ДЮНИТЕ НА М'ХАМИД И ОКЕАНА!

ПРЕОТКРИЙ МАРОКО - ВРЪХ М'ГОУН, ДЮНИТЕ НА М'ХАМИД И ОКЕАНА!  

Динамичен маршут                                                

ДЕСТИНАЦИЯ: Атласки планини / Сахара / Мароко

ДАТА: 18.06.2020                                                                      

2585 лв

Водач:

ТрекМания ви предизвиква да преоткриете великолепното Мароко! Една напълно новаторска програма, която ще ни отведе на спиращи дъха места :) Мислите си, че познавате Мароко и няма с какво да ви изненада? Предизвикваме ви! Ще ви отведем до третия по височина масив в страната и връх М‘Гоун, за да направим преход по панорамен гребен над 4 хиляди метра. Ще се отправим към ерга М‘Хамид, където освен впечатляващи пясъчни дюни, лагерът ни на сред пустинята отново ще ни предостави незабравими преживявания! Големият финал ще е преминаване през уникалните скални арки на крайбрежието на Сиди Ифни, високи стотици метри и спускащи се директно в океана!

1 ДЕН

Сборен пункт – летище София, Терминал 2. Отпътуваме за Мадрид. Време за разходка из града. Нощувка близо до летището.

2 ДЕН

Днес излитаме за Мароко и кацаме на летището в Маракеш. Ще се разходим из площада, ще се полутаме из суковете и ще се приготвим за очакващото ни приключение. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

3 ДЕН

Ранно ставане и закуска. Днес ни очаква дълъг път, през няколко планински прохода, които ще ни предоставят страхотни начални панорами към Високия Атлас. Напускаме Маракеш и се отправяме на изток. Ще преминем през прохода Тизи н‘Оугбар висок 2230 метра, откъдето ще съзрем масива на връх М‘Гоун за първи път. Оттук се насочваме към „Щастливата Долина“, където ще се срещнем с нашите мулетари и ще изпием по чаша традиционен чай за добре дошли. Време е за първият ни преход, който ще трае около 2 часа и ще ни отведе до къщата за гости, където ще нощуваме. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Стягаме раниците (само с дневен багаж) и поемаме към първият си проход, който ще преодолеем пеш! Предстои ни изкачване до 3400 метра до седловината Аргхерай, откъдето ще се насладим на шеметна гледка към връх М‘Гоун и панорама към „Щастливата долина“! Спускаме се до 2950 метра, където вече ни очаква палатковия лагер и обядът след около 5 часовия ни прохд за деня. Всеки, който е бил с нас в Мароко знае, че тук обядите са легендарни, както и следобедните закуски и вечерите! Времето между тях ще запълним с почивка или активна аклиматизация в района – утре ни предстои изкачването на върха!

5 ДЕН

Ранно ставане и закуска. Започваме с дългото, но полегато изкачване, което след около 4 часа ни отвежда на височина от 4000 метра  и феноменална панорама! Предстои ни преход по въховото било, дълго повече от километър на над 4 хиляди метра! Под нас се простира „Долината на Розите“, а в далечината розовеят пясъците на Сахара! След около час достигаме 4068 метра – нашият връх – М‘Гоун! Време за снимки и почивка и… Пикник, носен от водачите ни и личния ни готвач! Похапваме доре преди да започнем спускането към следващия лагер, разположен на 2400 метра надорска височина. Вечеря в лагера и нощувка на палатки. Преход за деня около 8 часа.

6 ДЕН

Последният ни ден в планината ще ни дари с извънземни гледки! След закуска се отправяме надолу по долината, където ще видим стотици пясъчни пирамиди, подобни на Стобските, ще се срещнем с номадите жевеещи целогодишно в района и ще видим няколко водопада! След около 4 часа ходене, достигаме мястото за среща с транспорта, където ще ни очаква комфортният бус, за да ни отведе до клисурата Дадес и уютния ни хотел. Време е за душ и заслужена почивка. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

7 ДЕН

Закуска. Започваме с кратка обиколка на живописната клисура Дадес. Оттук се насочваме на юг, но преди това ще видим една от най-красивите панорами в Мароко, пресичайки с буса прохода Тазазерт, издигащ се на 2283 метра. За обяд ще посетим местен ресторант и ще отпочинем на сянка, преди да продължим по най-дългата долина в Мароко – Драа, към Загора – столицата на пустинята. Настаняване в хотел. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

8 ДЕН

Закуска. Днес ще навлезем още на юг в пустинята. Преди това обаче ще имаме възможност да посетим Тамгроут, известен с грънчарските си фабрики, Коранината си библиотека и подземната си Казба! Оттук се отправяме към М‘Хамид – врата към пясъчния ерг Чгага. Предстои ни езда на камили през пясъчните дюни за достигане на Бедуинския лагер. Тук ще прекараме една незабравима нощ под звездите, обкръжени от Сахарските пясъци! Вечеря и нощувка.

9 ДЕН

По традиция ще посрещнем изгрева над пясъчните дюни от най-високата дюна в района. Качваме се отново на камилите и се отправяме към хотела, където ни очаква закуска и душ. Време е да напуснем пустинята и да се насочим към друго природно чудо на Мароко – океана. До него обаче ни предстои дълъг път, който ще разделим на две. Първата ни цел и нощувка по пътя е Талиуин. Настаняване в хотел. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

10 ДЕН

Днес ще достигнем океана! Ще преминем между Високия и Анти Атлас и множество малки живописни селца и градчета. В град Тароудант, напомнящ удивително на Маракеш с червените си укрепления и сукове, ще се запознаем с занаятчиите прозвеждащи бижута и други инересни сувенири. Хапваме и продължаваме по долината Соус. Привечер достигаме Сиди Ифни, където се настаняваме в хотел. Възможност за разходка по залез по извесния със скалните си арки плаж Легзира! Вечея на свободна консумация. Нощувка.

11 ДЕН

След закуска ще имаме възможност за втора разходка под величествените скални арки на Легзира, където във вековете океанските вълни са изваяли невероятни каменни скулптури! Ще направим пикник за обяд на великолепния плаж преди да се срещнем с транспорта и да поемем обратно към Маракеш за последната си нощувка в Мароко.

12 ДЕН

Полет за България

Включва:

 • 2 нощувки на палатки
 • 1 нощувка в бедуински лагер
 • 1 нощувка в къща за гости и закуска
 • 7 нощувки хотел и 6 закуски
 • Пълен пансион по време на трека
 • Вечеря в пустинята
 • Транспорт съобразно програмата
 • Професионален местен и български планински водач
 • Мулетари
 • Готвач
 • Бивачна екипировка – палатки и шалтета (без спални чували)
 • Застраховка

Не включва:

 • Самолетни билети: София – Маракеш  – София
 • Храна извън упоменатата в програмата
 • Разходи за посещения на туристически обекти и бакшиши
 • Бакшиши, Лични разходи, Разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 10 участника


ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 1855 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн