МАДЕЙРА - АТЛАНТИЧЕСКИЯТ ПЛАНИНСКИ РАЙ

МАДЕЙРА - АТЛАНТИЧЕСКИЯТ ПЛАНИНСКИ РАЙ

Динамичен маршрут                                                         

ДЕСТИНАЦИЯ: Мадейра / Португалия

ДАТА: 01.05.2020                                                                    

1785 лв

Водач:

Мъглите под нас се разтварят и пред погледа ни заблестява кипналият Атлантически океан. Преминаваме над скалист полуостров разцепил запенените вълни и кацаме на едно от най-опасните летища в света. Ето го и него – остров потопен в пищна тропическа растителност, прорязан от долини обрасли с орхидеи и огласян от шума на високи стотици метри водопади, заобиколен от живописна крайбрежна ивица и осеян с китни малки градчета. Над всички тях обаче се издигат величествени планини, увенчани със скални зъбери, отвесни вулканични кули и тесни ръбове. Планини раздиращи облаците, завихрящи мъглите и създаващи пейзажи достойни за очите на боговете! Това е Мадейра – вълнуваща, неповторима и очакваща ви!

1 ДЕН

Сборен пункт – Летище София, Терминал 2. Отпътуваме за Лисабон. Настаняване в хотел край летището. Време за разглеждане на централната част на града и вечеря в някой от автентичните му ресторантчета. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

2 ДЕН

Сутринта полет до Мадейра. Настаняваме се във семейно хотелче в Фуншал и е време за първата ни разходка. Отправяме се към полуостров Сао Лоренсо – място неприличащо на никое друго на острова. За разлика от гъстите тропични джунгли в централната част на острова тук властва суша. Това обаче само подсилва фантастичния пейзаж! Ще направим преход около 4 часа до най-далечната част на полуострова, преминавайки над високи над сто метра скали в подножието, на които се разбиват гигантските океански вълни. Въздухът е изпълнен с морски пръски, а пътеката се извива през най-невероятни скални форми и връхчета! Връщаме се до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за Фуншал за първата ни вечеря на острова.

3 ДЕН

Закуска. Днес ще се изкачим в надвисналите на Фуншал високи планини, увенчани с непристъпни скални зъбери! Транспортът ни оставя на Посада Ариейро, а ние буквално след 5 минути вече сме на първия за деня ни връх - Пико до Ариейро (1805 метра). Това е първият ни поглед над планинския свят на този удивителен атлантически остров и гледката задължително ще ни остави безмълвни. Под нас синее океанът, дълбоки клисури се спускат от върха към него, а над всичко това пред нас се издигат непроходими скални зъбери и кули… Това е нашият път! Не се стряскайте – пътеката представлява алея, умело преодоляваща този наглед непристъпен релеф, и е подходяща дори за съвсем начинаещи туристи. През поредица от стъпала, наблюдателни площадки, тунели издълбани в кулите от лава и панорамни пътеки за около 4 часа достигаме до подножието на най-високия връх на острова и архипелага – Пико Руиво и едноименната хижа. Тук ще поспрем да починем и да похапнем преди да направим финалното изкачване за деня. Тръгваме към върха и след по-малко от час сме вече на най-високата му точка – 1861 метра над океана и драперията от долини и скални ръбове, които ни заобикалят! Време за снимки и тръгваме към мястото за среща с транспорта – очаква ни по-малко от час и половина преход. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

4 ДЕН

След вчерашната загрявка до най-високия връх на острова днес ще се отправим към централната планинска част, където ще направим преход по ръба на шеметни бездни през величествени скални кули до един от най-впечатляващите върхове на острова! Преходът започва с плавно изкачване по удобна пътека, която ни води към връх Пико до Хорхе (1566 метра). Оттук започва най-красивата част на днешния преход – пред нас са наредени скалисти крепости, които възпират океанските течения и мъглата кълбяща се по тях им придава магически облик. Отново пътеката, удобно и леко преминаваща през наглед непристъпните скали, ще ни предостави незабравими изгледи и възможност за снимки. След няколко слизания и изкачвания по назъбеното било достигаме Пико Гранде (1654 метра). Уникалното съчетание на вулканичния произход на острова с богата растителност и уникалния релеф придават такава красота на тези планини, с каквато малко места по света могат да се похвалят. Гледката от Пико Гранде ще ви убеди в тези твърдения с лекота! Колкото и да не ни се иска, трябва да се отделим от това Райско кътче и да поемем обратно към крайбрежието и една от най-високите крайбрежни скали в цяла Европа – Кабо Жирао! Стъклена платформа издадена над високите над 600 метра отвеси ще изпита вестибуларния ви апарат, но и ще ви предостави изглед, който ще запомните за цял живот!. Връщаме се обратно до буса, който ще ни откара до хотела. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

5 ДЕН

Днес ще се впуснем в зеленината повкриваща острова! Ставаме рано и се отправяме буквално към сърцето на планините, за да преминем по едни от най-впечатляващите левадас на Мадейра - Калдейра Верде и Калдейра Инферно - ще преминем по стените на впечатляващи каньони, през тунели прокопани в скалите и сред феноменални гледки към най-високите върхове на острова ще достигнем до водопади високи стотици метри! Всичко това по древните пътища на водата прокопани преди стотици години! Следобед ще отделим време на културните и природни забележителности, заобикалящи столицата на архипелага – град Фуншал. Започваме с посещение на  хълмовете на Монтес. Професионалният водач ще ви запознае с историята на острова и ще ви покаже катедралата Носа Сеньора до Монте, ще ви разведе из Градината Монте Палас, призната за една от най-красивите ботанически гради в света, а за финал ще се разходите из Фуншал и ще се запознаете с основните забележителности на този великолепен колониален град. Вечерта ще завърши с вечеря в някой от уютните малки ресторантчета в стария град, където освен да опитаме вкусната местна кухня ще пробваме и от прочутото Мадейранско вино!

6 ДЕН

Грабвайте фотоапаратите – днес ще се почувствате като истински изследователи! Сутринта ще се качим на яхта и ще се отправим към открито море и необитаемите острови Десърташ! По време на четиричасовото пътуване в океана ще имаме възможност да видим делфини и при повече късмет – китове! След около 4 часа достигаме двата острова, издигащи се като великански каменни гребени над океана. Те са резерват и дом за хиляди птици гнездящи по високите стотици метра отвесни скали. Пазач на парка ще ни разведе из острова и ще ни покаже места, където гнездят някои от най-интересните видове птици. Привечер (ако времето е хубаво) ще се качим отново на яхтата и ще направим кратка разходка в подножието на скалите, за да наблюдаваме как птиците се връщат в гнездата си за през нощта. Връщаме се на острова, където ще ни поднесат традиционна местна вечеря. Нощувката ще бъде на спални чували под открито небе (ако времето го позволява) или в палатка предоставена от парка.

(Тези от участниците, които искат да направят разходка за наблюдение на китове и делфини, но предпочитат да спят в хотел, ще вземат участие в полудневен тур, а в следобеда ще имат възможност да се разходят из Фуншал. Нощувката им ще бъде в същия хотел, в който са настанени от началото на пътуването. На следващия ден ще имат време за плаж преди обед и ще се срещнат с групата, която ще се върне в ранния следобед).

7 ДЕН

След магичната нощ, прекарана на необитаемия остров, ни очаква традиционна закуска. Отпътуваме обратно за остров Мадейра като по пътя отново ще имаме възможност да наблюдаваме богатото биоразнообразие, с което е благословен архипелага! Пристигане в Фуншал в ранния следобед. Свободно време за почивка, разходка из стария град, пазаруване на сувенири и вечеря.

8 ДЕН

Отпътуване за София

Включва:

 • Транспорт съобразно описаната програма
 • 6 нощувки в хотели
 • 1 нощувка на палатки на островите Дезърташ/или на яхтата
 • Двудневен тур до островите Дезърташ с включен професионален водач-биолог, вечеря и закуска, бивачна екипировка и такси за националния парк
 • Професионален български планински водач
 • Всички разходи на водача
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

Не включва:

 • Самолетни билети София –Фуншал - София
 • Храна по време на екскурзията
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи , забележителности и лифтове
 • Бакшиши, Лични разходи, разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника

ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай, че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 1785 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн