КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ - НАЙ-ДОБРОТО ОТ ТЕНЕРИФЕ И ЛА ПАЛМА

КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ - НАЙ-ДОБРОТО ОТ ТЕНЕРИФЕ И ЛА ПАЛМА

Динамичен  маршрут                                                    

ДЕСТИНАЦИЯ: Канарски острови / Испания

ДАТА: 13.09.2020                                                                      

1815 лв

Водач:

ТрекМания ви представя една уникална програма, съчетаваща най-красивите планински кътчета на Канарските острови! Ще посетим най-големия остров на архипелага – Тенерифе и ще се впуснем на необятните му простори. Ще се изкачим до най-високата точка на Атлантическия океан, архипелага, острова и на самата Испания – Пико дел Тейде (3718 метра) и ще посрещнем изгрева от десетия по височина островен връх в света! Ще пребродим двата най-впечатляващи каньона на острова – Баранко Маска и Баранко Инфиерно и ще прекараме цял ден из най-дивите, отдалечени и потайни кътчета на планините Анага – известни още като „Свърталището на Вещиците“!  И това е само половината от шеметното ни пътуване! Втората част от пътешествието ни ще ни отведе на остров Ла Палма, където ще преминем по „Пътят на Вулканите“! Ще се изкачим до най-високата точка на острова, за да посрещнем изгрева и ще изкачим връх Бехенадо, откъдето ще имаме феноменална гледка към величествената Калдера Табуриенте! Ще посетим още солници, тропически водопади и лавросилвови гори! Разбира се няма да пропуснем да опитаме от велколепната островна кухня!  

ДЕН 1

ДЕН 1

Сборен пункт – Летище София, Терминал 2. Полет София – Тенерифе, трансфер до Пуерто Де ла Круз и настаняване в хотел. Време за разходка и вечеря. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска.  Рано сутринта отпътуваме за Национален Парк Тейде – едно от местата с най-разнообразни вулканични образувания в света! Започваме изследването му с двучасов преход до Форталеза, скална крепост от базалтови колони с уникална гледка към гигантския конус на Тейде! Денивелацията за двата часа е не повече от 100 метра и разходката ще ни помогне да свикнем с надморската височина – само след няколко часа ще нощуваме на 3500 метра! Правим кратък трансфер до изходната точка за прехода, нарамваме раниците и започваме изкачването си към най-високата точка на острова. Ще направим пешеходен преход около 3 часа до хижа Алтависта, разположена на около 3500 метра и от нея ще наблюдаваме незабравим залез над Лас Канядас – обширно вулканично плато, обградено от външна калдера с ширина над 15 километра! Нощувка в хижа.

ДЕН 3

Ранно ставане! Включваме челниците и тръгваме два часа преди слънцето да изгрее – ще посрещнем изгрева на самия връх! Пътеката вие на полегати серпентини , зведите греят високо над нас, а в ниското светят тихо светлините на десетките градчета на острова. Бавно започва да се развиделява и ние достигаме каменната алея, която ще ни отведе до върха. Финално стръмно изкачване и минути преди слънцето да се покаже над хоризонта  ние стъпваме на най-високата точка на бълващия сяра вулканичен конус! За няколко кратки мига се намира по-високо от слънцето, което пробива над хоризонта и залива неземния вулканичен пейзаж с мека светлина! Правим снимки и започваме спускането си към мястото за среща с транспорта. Следващата ни цел за деня е района на вулканичните конуси Чинйеро, които ще обиколим и ще се насладим на живописната вулканична местност. Вечерта пристигаме в подножието на гигантска стена от високи над 600 метра скали, издигащи се отвесно от океана – Лос Гигантес! Ще посрещнем залеза на тих плаж под самите скали, а след това ще посетим ресторант с великолепна морска кухня! Нощувка.

ДЕН 4

След закуска се качваме на буса и се отправяме към едно от магичните места на острова – селцето Маска. Оттук ще се спуснем по шеметен каньон до самото подножие на високите 600 метра скали, по поредица от скални лабиринти и живописни пътечки. На скътания плаж в подножието на скалите ще ни очаква лодка, която ще ни откара обратно до Лос Гигантес, където ще имаме време за обяд. Следобед ще посетим още един каньон – Баранко Инфиерно прочут с не по-малко впечатляващите си скални отвеси, но освен тях и с няколко високи водопада. Вечерта достигаме столицата на острова Санта Круз и нощуваме.

ДЕН 5

След закуска отпътуваме за най-дивите, отдалечени и потайни кътчета на планините Анага – известни още като „Свърталището на Вещиците“! Преди обяд ще достигнем селцето Шаморга и ще направим преход с зашеметяващи панорами до малък плаж, сгушен в скалите на Роке Бермехо. Ще направим обяд в малко ресторантче над един от гигантските брулени от диви вълни плажове на Таганана, а след обед ще се разходим до селцето Ел Драгуильо и по вулканичните плажове в подножието на планината. Вечерта се връщаме в столицата за разходка, вечеря и нощувка.

6 ДЕН

След закуска ще посетим Природо -Исторически музей на Тенерифе и ще разгледаме впечатляващата му експозиция. Оттук се отправяме към летището за полет до остров Ла Палма – едно истинско бижу сред океана! Кацаме на летището и се отправяме към хотела, който ще е наш дом през следващите няколко дена. Следобеда ще прекараме в почивка – утре ни очаква сериозен преход! Нощувка.

7 ДЕН

Отново се събуждаме преди слънцето да е изгряло. Трансфер от около 40 минути ще ни отведе само на няколко метра под връх Роке де Лос Мучачос – най-високата точка на острова! Пристъпваме към панорамната площадка и онемяваме! Някога, вулканичен конус с широчина над 6 км е изригнал, а след това се е срутил в себе си... Хиляди тонове скали са рухнали под собствената си тежест и под влиянието на водата и вятър, които са ги отнесли са образували умопомрачителен кратер прорязан от стотици отвесни улеи, кулоари и дерета! Рано сутринта, мистични мъгли се вият на дънота на тази шеметна калдера, а изгряващото слънце обагря пейзажа в златисто и червено... Правим снимки на това природно чудо и се отправяме към следващата ни цел – връх Бехенадо, разположен над калдерата. Оттук гледката която ще се открие пред нас е изумителна! Пред нас като на длан се вижда цялата планина, а зад нас се редят вулканите от вулканичното било по което ще направим преход утре! Следобед ще се разходим из Санта Круз де Ла Палма и ще похапнем в изпитан ресторант.  Време за заслужена почивка и нощувка.  

8 ДЕН

След закуска ни предстои преминаване по останалата част на „Пътят на вулканите“ . След кратък трансфер до билото на планина тръгваме по „гръбнака“ на острова. Днес ще изкачим десетки вулканични кратери и ще опознаем отблизо образуванията оставяне след тази мощна природна стихия. Всяко кратерно връхче ще ни носи нови панорами, пейзаж оцветен в различни цвето, странна и живописна растителност и желание за нови откривателства. След около 15 километра вулкани, панорами, борови гори и хиляди впечатления достигаме до градчето Лос Канариос. Оттук с автобус ще се предвижим отново до нашия хотел, където ще се отпочинем и нощуваме.

9 ДЕН

Рано сутринта – трансфер до летището и отпътуване за България.

Включва:

 • - Транспорт по описания маршрут маршрут
 • - 1 Нощувка в хижа
 • - 7 Нощувки в хотели / комфортни апартаменти
 • - Професионални планински водачи 
 • - Полет Тенерифе – Ла Палма
 • - Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

Не включва:

 • - Самолетен билет София-Тенерифе
 • - Самолетни билети Ла Палма – София
 • - Храна по време на пътуването
 • - Такси за националните паркове, Такси за посещение на туристически обекти, музеи и забележителности, Бакшиши, Лични разходи
 •           Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника

ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

 •  
Цена: 1815 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн