КАБО ВЕРДЕ - ЗЕЛЕНИЯТ АРХИПЕЛАГ НА АФРИКА

КАБО ВЕРДЕ - ЗЕЛЕНИЯТ АРХИПЕЛАГ НА АФРИКА

Динамичен маршрут                                                         

ДЕСТИНАЦИЯ: Кабо Верде

ДАТА: 26.10.2019                                                                      

2335 лв 

Водач: Емил Енчев

Един отдалечен вулканичен архипелаг простира десетте си острова сред бурните води на Атлантически океан. Отдалечен само на 570 километра от западните брегове на Африка, архипелагът безспорно носи африкански чар, но преобладаващата атмосфера е Креолска,  коетого прави и чудесна гурме дестинация!  ТрекМания обаче ви е приготвила няколко незабравими планински приключения по склоновете на изгасналите вулкани и зелени планини на островите Сантяго, Фого и Буена Виста. Ще изкачим най-висоия връх на остров Сантяго – връх Пику ду Антония, ще се изкачим до най-високата точка на целия архипелаг – кратерът на вулкана Пику ду Фогу, издигащ се на 2829 метра над Атлантика и ще посетим безкрайните пясъчни плажове на Боа Вища! Разбира се, няма да пропуснем посещение на Прая, Сидаде Веля, Сао Филипе, Сал Рей и няколко отбрани ресторантчета в Лисабон!

1 ДЕН

Сборен пункт – Летище София, Терминал 2. От пътуваме за Лисабон. Настаняване в хотел край летището. Време за разходка до центъра на града, където ще можем да разгледаме част от забележителностите му и да посетим прочутите крайбрежни ресторантчета.  Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

2 ДЕН

Полет Лисабон – Прая. Трансфер до хотела и настаняване. Отправяме се на опознавателна разходка из столицата на архипелага. Основан през 15 век, градът има уникална атмосфера. Ще имаме време да разгледаме забележителностите му  и да похапнем в някой от традиционните му ресторанти. Следобед ще посетим и Сидаде Веля – най-старото селище на острова основано през 1462 година. Ще имаме възможност да разгледаме градчето – първият колониален европейски град в тропиците и част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Вечерта се връщаме обратно в хотела за нощувка.

3 ДЕН

Днес се отправяме към високите планински части на острова. Наша цел е връх Пику да Антония висок 1392 метра и първенец за о-в Сантяго. Пътеката ни започва от връх Чота и плавно траверсира билото на най-високия масив, достигайки до финалните му стръмни склонове. Оттук през стръмен, но кратък каменист участък, пътеката ще ни отведе до най-високия връх на острова. Гледката е впечатляваща и си даваме време да я снимаме и да и се порадваме. Спускаме се по обратния път до буса и се отправяме на обиколка из острова за посещение на няколко интересни  впечатляващи природни кътчета. Вечерта се връщаме за нощувка в хотела.

4 ДЕН

Днес в зависимост от графика на фериботите, ще направим още една обиколка из забележителностите на острва или неговата столица преди да отпътуваме за остров Фого. Тук ще се настаним в хотел в района на главния му град Сао Филипе и ще се разходим из центъра му. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

5 ДЕН

Ставаме рано – време е да се изкачим до най-високия връх не само на острова, но и на архипелага! Последното изригване от кратера на върха е било през 1680 година, но въпреки това, вулканът е активен, а последното му изригване било през 2014 година! Нашата стръмна пътека започва от дъното на калдерата, обграждаща връхния конус и върви по пепеливите склонове на върха. Ще преминем край множество второстепени кратери, ще видим много вулканични образувания, на финала ни очаква неописуема гледка! Ще застанем на 2829 метра над Атлантика и ще можем при ясно време да обхванем всички острови с поглед! Спускаме се обратно до мястото за среща с транспорта и се връщаме в хотела. Време за заслужена почивка и вечеря.

6 ДЕН

Сутринта – трансфер до летището и полет до остров Боа Виста. Тук ще имаме възможност да се насладим да безкрайните пясъчни плажове на острова и да отпочинем активнопреди да се отправим към следващия остров. Настаняване в хотел.

7 ДЕН

След закуска се отправим към северната част на острова, където ще видим отблизо останките на разбилия се край бреговете на острова кораб Кабо Санта Мария. Ще имаме възможност да си наемем и бъгита, с които да обиколим  отдалечените краища на северния плаж. Следобед ще имаме отново време за почивка в хотела или време за разходка в градчето Сал Рей.

8 ДЕН

Около обед отлитаме за остров Сантяго. Настаняване в хотел и време за последни покупки на сувенири от острова. Вечерта ще посетим традиционен креолски ресторант за последната ни вечеря на острова. Нощувка.

9 ДЕН

Полет за Лисабон и оттам за България.

Включва:

 • вътрешен транспорт на островите спрямо програмата
 • нужните фериботи между островите
 • нужните самолетни билети за трансферите между островите
 • 8 нощувки в  хотели/апартаменти
 • Професионален български планински водач
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

 Не включва:

 • Самолетни билети София –Лисабон – Прая - Лисабон - София
 • Храна по време на екскурзията
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи , забележителности и наем на бъгита
 • Лични разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Бакшиши, лични разходи и разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника

ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай, че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 2335 лв.
Направи запитване

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн