ПИЦ БЕРНИНА - НАЙ-ИЗТОЧНИЯТ ЧЕТИРИХИЛЯДНИК В АЛПИТЕ

ПИЦ БЕРНИНА - НАЙ-ИЗТОЧНИЯТ ЧЕТИРИХИЛЯДНИК В АЛПИТЕ

Труден/ Екстремен маршрут                                                                              

Дестинация: Алпи / Италия

ДАТА: 17.07.2020                                                                                      

1235 лв

Водач Венцислав Милушев и Ивайло Ненов

ТрекМания ви предизвиква с изкачване на най-източния четирихилядник в Алпите – Пиц Бернина! Върхът увенчава най-високата точка на географски най-изолираният планински масив в Швейцария и от своите 4049 метра разкрива впечатляващи гледки не само към Алпите, но към Доломитите и върховете, издигащи се над големите езера в северна Италия!

ДЕН 1

Сборен пункт, летище София, Терминал 1. Полет до подножието на Алпите. Качваме се на нашия транспорт и отпътуваме за подножето на масива Бернина. След около 3 часа се озоваваме пред зелените води на язовира Кампо Моро – началната точка на нашият преход. Стягаме раниците и тръгваме – предстоят ни около 800 метра изкачване и всеки метър нагоре ще разкрива все повече гледки към връх Бернина! След близо три часа достигаме хижа Карате Брианца, тук правим кратка почивка за чай или бира. След още час достигаме и крайнта си цел за деня – хижа Бомбардиери. Настаняваме се и хапваме. Нощувка.

ДЕН 2

Днес е ден за аклиматизация. Ще направим изкачване до близък връх, за да свикнем с височината, ще си пообрим техниката за преминаване през ледник, а в случай на неблагоприятна прогноза за дена на качване, ще позлваме днешния ден като резервен. Нощувка в хижа Бомбардиери.

ДЕН 3

Ранно ставане – днес е големият ден. Половин час изкачване по скалиста пътека ни води до гигантското ледниково плато на Счерсен. В различните години състоянието на ледника може да варира от лошо до много добро, а понякога почти изчезва в равната си част. Преминаваме го с голямо внимание и се изкачваме до хижа Марко е Роса. Тук правим кратка почивка за чай и подготовка за финалното изкачване. Следва снежно-скален гребен, по който след 2 часа достигаме най-високата точка на масива Бернина – Пиц Бернина (4049 метра)! Гледките на юг към Италия са смайващи, но панорамите на север просто ни спират дъха – леденият нож на гребена Биоанкоград се спуска стръмно в краката ни, а от двете му страни блестят сераците на гигантски ледници! Правим снимки и започваме да се спускаме по обратния път. Вечерта отново прекарваме в хижа Бомбардиери.

ДЕН 4

След закуска си стягаме багажа и започваме спускането си към язовир Кампо Моро, където ни очаква транспорта. Около обяд отпътуваме за района на Бергамо и се настаняваме в хотел. Свободно време за разходка из стария град и стягане на багажа за полета на следващия ден. Нощувка.

ДЕН 5

След закуска – трансфер до летището и полет за България.

Включва:

 • Транспорт съобразно описаната програма
 • 1 нощувки в семейни хотели/къщи за гости/хостели
 • 3 нощувки в хижа
 • Професионален български планински водачи
 • Нужната алпийска екипировка
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

Не включва:

 • Самолетни билети София - Бергамо - София
 • Храна по време на екскурзията, Лична алпийска екипировка – котки и пикел
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи, забележителности
 • Бакшиши, Лични разходи, Разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 •           Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 6 участника


ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай, че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 1235 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн