МОНТЕ РОЗА - КРАЛИЦАТА НА АЛПИТЕ

МОНТЕ РОЗА - КРАЛИЦАТА НА АЛПИТЕ

Труден маршрут / Екстремен                                           

ДЕСТИНАЦИЯ: Алпи / Италия

ДАТА: 22.07.2020                                                                      

1295 лв

Водач: Венцислав Милушев и Ивайло Ненов

ТрекМания ви кани на един уникален алпийски празник! Осем четирихилядника за три дни! Те се издигат над зашеметяващо високопланинско плато на Италиано-Швейцарската, граница покрито с ледници и прорязанo от дълбоки пукнатини! Това е Монте Роза – вторият по височина масив в целите Алпи. Запомнящо се пътуване с внимателно изработен маршрут ще ви позволи да се докоснете до върховете Цумщайн, Пунта Гнифети, Пунта Парот, Людвигсхьое, Коро Неро, Пирамид Винсент, Балменхорн и Пунта Джордани! Черешката на тортата ще е нощувка в най-високо разположената сграда в Европа – хижа Маргерита, където ще опитаме най-вкусната пица Маргарита в цяла Италия! А класическата система един водач на трима участника ще ни даде възможност за импровизации и ще гарантира, че всеки ще изкачи толкова върхове, колкото има сили и желание. 

ДЕН 1

Сборен пункт – летище Милано/Бергамо. Натоварваме раниците на буса и се отправяме към долината Аоста. В ранния следобед я достигаме и се отклоняваме по странична долина, преминаваме през поредица от китни високопланински села и пристигаме в подножието на Монте Роза. Нарамваме раниците, качваме се на лифта и за по-малко от половин час сме на седловината Салати, а от нея и до Пунта Индрен (около 3200 метра). Предстои ни час и половина преход до хижа Гнифети. Пътеката пресича малък ледник и след кратка и лесна виа ферата ни отвежда до района на хижа Мантова. Панорамите около нас стават все по-величествени и след финалното изкачване достигаме нашата хижа. Настаняваме се и се отдаваме на заслужена почивка – намираме се на 3650 метра, но комфорта в този планински дом е завиден! С бира или коняк поръчани от бара, посрещаме залеза на панорамната тераса на хижата. Нощувка.

ДЕН 2

Раnно ставане и екипиране. Закуска. Днес за пръв път по време на това пътуване ще преминем границата от 4000 метра! Маршрутът ни започва с плавно изкачване по ледника под Пирамид Винсент. Преминаваме под мощната му стена и след двучасово изкачване достигаме седловината Винсент. Тук ще поспрем за кратка почивка, ще пийнем чай и ще се порадваме на утрото и слънчевите лъчи, огряващи пробуждащите се Алпи. Скоро поемаме отново по стръмния склон и след по-малко от два часа достигаме връх Пирамид Винсент (4215 метра). Престоят ни на върха ще бъде възможно най-дълъг, ако времето го позволява! Не само нуждата от аклиматизация ще ни задържа на тази белоснежна пирамида. Великолепните панорами, разкриващи се пред очите ни, са тези, които ще грабнат сърцата ни! От едната ни страна, на ръка разстояние, виждаме южната стена на масива Монте Роза и над нея, като скални кули, се редят върховете Балменхорн, Коро Неро, Людвигсхое и Пунта Парот. От другата страна блести ледника Лис и извисяващия се над него връх Лискам, а в краката ни в долината на Аланя се стелят сутрешни мъгли! Ако групата все още има сили, ще отскочим и до връх Пунта Джордани (4046 метра), преди да се спуснем обратно в буржоазния комфорт на хижата. Втора нощувка в хижа Гнифети.

ДЕН 3

Закуска. Предстои ни паметен ден! Ще направим траверс през няколко четирихилядника и ще достигнем до най-високо разположената сграда в цяла Европа – хижа Маргерита. По познатия ни вече път достигаме до седловината Винсент, но оттук поемаме в непозната територия. Първата ни цел е малък заслон – Джордани, разположен на връхчето Балменхорн (4167 метра). Оттук опитните ни планински водачи ще ни преведат през поредица от ефектни скални и снежни ръбчета, ледници и снежни склонове, като резултат на това, достигайки седловината Сесиа в подножието на Пунта Гнифети, в актива си ще имаме изкачени върховете Пунта Парот (4436 метра), Людвигсхьое (4342 метра) и Коро Неро (4322 метра). Най-доброто обаче тепърва предстои – изкачването до Пунта Гнифети (известна още като Сигналкулпе) хижа Маргерита, на цели 4554 метра и най-висока точка за това пътуване – Цумщайн (4564 метра)! В късния следобед се връщаме обратно в хижа Гнифети. Нощувка.

ДЕН 4

Днес си стягаме багажа и напускаме приоблачните висини. Спускаме се с лифта до долината на Аланя и се настаняваме в уютна къща за гости. Ще имаме време за разходка из китните улички на градчето или разходка по някоя от многобройните пътеки в района. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

ДЕН 5

 Закуска. Отпътуваме за Летището. Полет за България.

Включва:

 • Транспорт по описания маршрут
 • Транспорт на багажа от Италия до София.
 • 3 Нощувка в хижа
 • 1 нощувка в къща за гости
 • 4 закуски в хижите
 • Професионални планински водачи (1 водач на 3-ма участника)
 • Нужната алпийска екипировка
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

Не включва:

 • Самолетен билет София – Милано/Бергамо
 • Храна по време на екскурзията, Лична алпийска екипировка – котки и пикел
 • Лифове, Такси за посещение на туристически обекти, музеи и забележителности
 • Бакшиши, Лични разходи
 •          Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника


ВАЖНО!!! В случай, че участниците не разполагат с лична алпийска екипировка, Екипът на ТрекМания може да съдейства за наемането на такава.

Цена: 1295 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн